Γάλα Αμυγδάλου το θεραπευτικό

Το θέμα που θα μας αποσχολήσει είναι τα θρεπτικά αλλά και θεραπευτικά συστατικά & ιδιότητες του αμυγδαλόγαλου. 

1) Βοηθά στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων της αρτηριακής πίεσης και της υγείας της καρδιάς επειδή το γάλα του αμύγδαλου δεν περιέχει χοληστερόλη και είναι γνωστό πως καταναλώνοντας τροφές χαμηλές σε νάτριο και χοληστερόλη μας διατηρηρούμε τη φυσιολογική αρτηριακή πίεση και την υγεία της καρδιάς μας. Έτσι το - χωρίς χοληστερίνη - αμυγδαλόγαλα μειώνει τις πιθανότητες για την απόκτηση της κακής χοληστερόλης αυξάνοντας παράλληλα τα καλά επίπεδα χοληστερόλης. Επίσης περιέχει κάλιο, περίπου 150 mg, σε κάθε μερίδα το οποίο είναι απαραίτητο για την προώθηση της υγιούς πίεσης του αίματος.

 

2) Βοηθά στη διατήρηση της υγείας των οστών μας καθώς το γάλα των αμυγδάλων περιέχει το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης ασβεστίου και το 25% της βιταμίνης D. Αυτά τα δύο θρεπτικά συστατικά συνεργάζονται για την οικοδόμηση ισχυρών οστών σε άνδρες, γυναίκες, παιδιά και βρέφη. Βοηθούν στη μείωση της οστεοπόρωσης και στην προστασία από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Η βιταμίνη D βοηθά στην απρόσκοπτη λειτουργία των κυττάρων μας, το δε μαγνήσιό του είναι αναγκαίο στον οργανισμό μας.

 

3) Βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα καθώς το αμυγδαλόγαλα είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες το οποίο σημαίνει ότι δεν θα αυξάνονται σημαντικά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μειώνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη. Επίσης λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού του δείκτη το σώμα μας θα χρησιμοποιήσει τους υδατάνθρακές του ως ενέργεια με αποτέλεσμα τα σάκχαρα να μην αποθηκεύονται ως λίπος.

 

4) Βοηθά στη διατήρηση της υγείας των ματιών καθώς η βιταμίνη Α που βρέθηκε στο γάλα του αμυγδάλου βοηθά στη διατήρηση της υγείας των ματιών μας διότι η βιταμίνη Α επηρεάζει άμεσα την ικανότητα του ματιού να προσαρμόζεται στις διαφορές και εναλλαγές του φωτός.

 

5) Δεν περιέχει λακτόζη. Το γάλα του αμυγδάλου είναι κατάλληλο για τα άτομα που ο οργανισμός τους δεν δέχεται τη λακτόζη στα άτομα δηλαδή που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Πλέον είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο οτι οι πλειοψηφία των οργανισμών δεν αποδέχεται την λακτόζη και έχει ως αποτέλεσμα την δυσπεψία ή το προίξιμο.

 

6) Φροντίζει το δέρμα μας. Γιατί μία μερίδα αμυγδαλόγαλου περιέχει το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης της βιταμίνης Ε η οποία είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και βοηθά στη ρύθμιση της βιταμίνης Α και στη διαθεσιμότητά της και βέβαια η βιταμίνη Ε δρα ως πρωταρχικό ρυθμιστικό θρεπτικό συστατικό για τη βελτίωση της υγείας του δέρματός μας αλλά και της διατήρησης της νεανικότητάς του

 

7) Βοηθά στη διαχείριση του βάρους μας, διότι ένα φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου περιέχει μόνο 60 θερμίδες σε αντίθεση με 146 θερμίδες που περιέχει το πλήρες, 122 θερμίδες το 2%, 102 θερμίδες το 1% και 86 θερμίδες το αποβουτυρωμένο ζωικό γάλα.

 

8) Συμβάλλει στη μυική δύναμη και στην επούλωση. Παρόλο που το γάλα του αμυγδάλου περιέχει μόνο ένα (1) γρ πρωτεΐνης ανά μερίδα περιέχει ικανοποιητικές ποσότητες από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως η ριβοφλαμίνη και σιδήρου – 4% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης, τα συστατικά αυτά βοηθούν τους μύες να απορροφούν τις πρωτεΐνες μετατρέποντάς τες σε ενέργεια ενώ παράλληλα βοηθούν τις κυτταρικές λειτουργίες.

 

Για την συνταγή πώς να το φτιάχνετε στο σπίτι : https://escoessence.wordpress.com/2017/03/02/γάλα-αμυγδάλου-το-θεραπευτικό/

.

 

Σχετικά Άρθρα