Φροντίδα Προσώπου

Κατηγορία: 

Η επιδερμίδα του προσώπου αποτελείται από πολλά στρώματα και ιστούς το καθένα από τα οποία έχει τις δικές του ανάγκες ανάλογα με την ηλικία. Μια από τις μεγαλύτερες ανάγκες των κυττάρων και των ιστών είναι η ενέργεια, η οποία μπορεί να τροφοδοτηθεί από τα σάκχαρα του μελιού και των φρούτων και τα τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας που υπάρχουν στο λάδι καρύδας.
 
Μια θεραπεία για ανάπλαση κυττάρων και ιστών είναι η παρασκευή ενός μίγματος που να περιέχει μέλι, λάδι καρύδας και λίγο στυμμένο λεμόνι ή πορτοκάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα γίνει ομοιόμορφο και έπειτα απλώνουμε σε πλυμένο καθαρό πρόσωπο. Ξαπλώνουμε, χαλαρώνουμε και κλείνουμε τα μάτια για 15 λεπτά. Μετά ξεπλένουμε το μίγμα και νιώθουμε το δέρμα αισθητά πιο ελαστικό.
 
Ορισμένες βιταμίνες παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην υγεία και την ακεραιότητα της επιδερμίδας όπως η βιταμίνη Α, η οποία δρα σαν ορμόνη για τα κύτταρα του δέρματος, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι απαραίτητες για όλες τις μεταβολικές διαδικασίες και βιταμίνη Ε που δρα ως αντιοξειδωτικό και προστατεύει την επιδερμίδα του προσώπου.
 
Οι βιταμίνες αυτές είναι απαραίτητες για την ανανέωση κυττάρων και ο σύγχρονος άνθρωπος συμπληρώνει την διατροφή του με αυτές (σε μορφή συμπληρωμάτων – σε κάψουλες βιολογικής προέλευσης), αν δεν λαμβάνει αρκετή ποσότητα από την τροφή.
 
Επίσης ένα σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών είναι η λεκιθίνη την οποία βρίσκουμε στον κρόκο αυγού και τα φυτικά έλαια.
Για αυτό και υπάρχουν θεραπείες για το πρόσωπο που περιέχουν αυγό. Το μίγμα αποτελείται από ένα κρόκο αυγού και αντίστοιχη ποσότητα αμυγδαλέλαιο ή σησαμέλαιο. Απλώνεται σε πλυμένο και στεγνό πρόσωπο. Απορροφάται από το δέρμα στα επόμενα 15 λεπτά και τότε ξεπλένουμε με άφθονο νερό και μηλό-ξυδο (για την οσμή αυγού).
 
Καθώς μεγαλώνουμε, η ανάγκη απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας του προσώπου αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. 
 
Για αυτήν την περίπτωση η φυσική θεραπεία είναι η μίξη φυτικού ελαίου (ελαιόλαδο, λάδι καρύδας) με κρυστάλλους αλατιού (θαλασσινό αλάτι). Με μικρή ποσότητα (μία κουταλιά του γλυκού) απλώνουμε στο πρόσωπο και τρίβουμε καλά κάνοντας απαλές κινήσεις μάλαξης. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό και ενυδατώνουμε άμεσα. Αν το δέρμα είναι ταλαιπωρημένο (πρησμένο και κόκκινο) από την διαδικασία απολέπισης τότε αβοκάντο ή/και γιαούρτι είναι αυτό που θα το ανακουφίσει. Το γιαούρτι θα δροσίσει το δέρμα ενώ το αβοκάντο θα προσφέρει θρέψη.
 
*

Σχετικά Άρθρα