Διώξτε τον πονοκέφαλο με φυσικούς τρόπους

ponokefalos-antimetopisi-fusika

Υπάρχουν και άλλες λύσεις πέρα από τα φάρμακα και τα παυσίπονα. Δοκιμάστε τις και σηκώστε κεφάλι.

 
Πάρτε αέρα
 
Η μη επαρκής οξυγόνωση μπορεί να πυροδοτήσει πονοκέφαλο. Ο ελλιπής αερισμός του χώρου που βρίσκεστε μπορεί να συνδέεται με την πρόκληση πονοκεφάλου επειδή ο εγκέφαλος δεν λαμβάνει το οξυγόνο που χρειάζεται. Πονοκέφαλο μπορεί να προκαλεί και ο κακής ποιότητας αέρας που  αναπνέετε στην περίπτωση που υπάρχει καπνός στο χώρο.
 
Ανακουφιστείτε με βότανα και έλαια
 
Το θυμάρι και συγκεκριμένα το αιθέριο έλαιο που διαχέεται στο χώρο με συσκευή διάχυσης μπορεί να σας βοηθήσει όπως επίσης και το έγχυμα μελισσόχορτου που παράλληλά μας ηρεμεί και  χαλαρώνει.
 
Πιείτε νερό
 
Την επόμενη φορά που θα έχετε πονοκέφαλο, αντί για παυσίπονο δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό. Πίνοντας συχνά νερό, μπορεί να μετριαστεί η ένταση του πονοκεφάλου ή της ημικρανίας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες που διαπίστωσαν ότι περίπου 7 ποτήρια νερό την ημέρα, είναι αρκετά για να ανακουφίσουν τον πόνο σε όσους εκδηλώνουν συχνά πονοκέφαλο ή ημικρανίες. Πώς κατέληξαν οι ειδικοί από το πανεπιστήμιο της Ολλανδίας στο συμπέρασμα αυτό; Διαπίστωσαν πως ένας ασθενής στον οποίο είχαν πει να πίνει πολύ νερό για ένα πρόβλημα που είχε στην ουροδόχο κύστη του, παρουσίασε βελτίωση και στις ημικρανίες !
 
Προσέξτε τη στάση σας
 
Η κακή στάση του σώματος είναι πιθανό να αποτελεί την αιτία εκδήλωσης  πονοκέφαλων τάσεως. Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο μπορείτε να αλλάξετε στάση και να…
 
*Ρυθμίσετε το ύψος της οθόνης του υπολογιστή, ώστε να βρίσκεται στο ύψος των ματιών σας.
 
*Επενδύστε σε μια καρέκλα που να στηρίζει καλά τη μέση σας
 
*Κάντε διαλλείματα και να σηκώνεστε από το γραφείο κάθε μισή ώρα για δεκαπέντε δευτερόλεπτα. Κάντε ένα ελαφρύ μασάζ στον αυχένα.
 
Ελέγξτε τα επίπεδα μαγνησίου
 
Το σωματικό και το συναισθηματικό στρες είναι πιθανό να προκαλέσει μείωση των επιπέδων μαγνησίου στο σώμα σας. Η έλλειψη του μπορεί με τη σειρά της να προκαλέσει ημικρανίες. Στην περίπτωση αυτή θα βοηθήσουν συμπληρώματα μαγνησίου σε χάπια.  Συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
 
 

Σχετικά Άρθρα