Αντιφλεγμονώδης διατροφή

Ο Παναγιώτης Τσινταβής, Ολιστικός Σύμβουλος Υγείας, μας ενημερώνει και μας μορφώνει με τις γνώσεις του πάνω στην διατροφή.
 
"Τα κύτταρα μας επηρεάζονται άμεσα βιοχημικά από το φαγητό που καταναλώνουμε, αλλά δεν επηρεάζονται μόνο από αυτό. Το άγχος, οι τοξίνες, η άσκηση, τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας, όλα δημιουργούν στο σώμα βιοχημικές αντιδράσεις, έκκριση ορμονών (πχ. κορτιζόλη και αδρεναλίνη), επιρροές στο ανοσοποιητικό και στη χλωρίδα του εντέρου μας με φυσικό τελικό αποδέκτη τα κύτταρά μας.  Τα κύτταρα δεν κάνουν διακρίσεις στο πως θα επηρεαστούν. 

Οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας μέσα και έξω από το σώμα μας αποτελεί τροφή για τα κύτταρά μας, καλή και κακή. 
Φυσικά, δεν μπορούμε να αλλάξουμε και να ελέγξουμε τα πάντα στη ζωή μας και στον κόσμο ούτε και υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Μπορούμε όμως να κάνουμε καλύτερες επιλογές στα πράγματα που μπορούμε να επηρεάσουμε. 

Θα εξερευνήσουμε μαζί μια καινούργια, φρέσκια, σύγχρονη προσέγγιση για το τι είναι διατροφή και θα μάθουμε γιατί η τροφή κάποιου μπορεί να είναι το δηλητήριο κάποιου άλλου. 
Θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε την έννοια της βιομοναδικότητας , τι πραγματικά είναι η ζάχαρη, ποια φαγητά είναι επεξεργασμένα, ποιες πρωτεΐνες να επιλέγουμε, ποιος ο ρόλος των Ωμέγα-3 λιπαρών στις φλεγμονές (στις σιωπηλές χρόνιες ενεργοποιήσεις του ανοσοποιητικού μας που οδηγούν σχεδόν σε όλες τις χρόνιες ασθένειες όπως καρδιοπάθεια, καρκίνο, διαβήτη, άνοια, κατάθλιψη, παχυσαρκία, αυτοάνοσα νοσήματα κ.α.) και θα κλείσουμε αναφέροντας ποια φαγητά είναι πιθανότερο να προκαλούν τα περισσότερα συμπτώματά μας και γιατί. 

Το φαγητό είναι πληροφορία, όχι απλά θερμίδες. Το φαγητό επηρεάζει τη λειτουργία των γονιδίων, τις ορμόνες, το ανοσοποιητικό, ακόμα και τη χλωρίδα του εντέρου. Κυριολεκτικά, το φαγητό ελέγχει κάθε λειτουργία μέσα στο σώμα μας. - Mark Hyman, M.D. "
 
 

Σχετικά Άρθρα