Υγεία, αισθητική και βελονισμός - η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας!

Όλοι θέλουμε να είμαστε όμορφοι, υγιείς και να νιώθουμε ευεξία.

Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου ξεκινά η διαδικασία της γήρανσης και τότε συμβαίνουν δομικές ανακατατάξεις, οι οποίες δείχνουν πιο γερασμένο το δέρμα. Aυτό καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδιά μας αλλά μπορούμε να το καθυστερήσουμε με διάφορους τρόπους.

Από τους αρχαίους χρόνους, εφαρμόζονται  αισθητικές παρεμβάσεις  σε άνδρες και σε γυναίκες κάθε ηλικίας, αλλά ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 40 χρόνων. Στοχεύουν στην αντιμετώπιση των αισθητικών προβλημάτων, αλλά και στην αποκατάσταση της ψυχικής ισορροπίας του ατόμου. Το συμπέρασμα ερευνών είναι ότι η αισθητική παρέμβαση είναι θεραπευτική.

Η κινέζικη ιατρική έχει ιστορία χιλιετιών. Ο βελονισμός βασίζεται στη θεωρία της κινέζικης ιατρικής, σύμφωνα με την οποία η ισορροπημένη ροή ενέργειας είναι απαραίτητη για την υγεία και την ευεξία.

Νομίζετε ότι ο βελονισμός χρησιμοποιείται μόνο για να ανακουφίσει από τους πόνους ή για τις αλλεργίες; Και όμως!

Εδώ και αρκετές δεκαετίες, ο βελονισμός χρησιμοποιείται και στην αισθητική, για να τονώσει το δέρμα και να επαναφέρει τη νεανική του όψη! Αυτό συμβαίνει επειδή αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, βελτιώνει τη θρέψη των κυττάρων, αποκαθιστά την ισορροπία της υγρασίας στο δέρμα και έτσι βελτιώνεται η όψη του δέρματος και απαλύνονται οι ρυτίδες.

Αμέσως μετά τη θεραπεία, επέρχονται, σύμφωνα με τους ειδικούς που την εφαρμόζουν, αλλά και τους ασθενείς, αισθήματα ευεξίας και ηρεμίας, που όλοι έχουμε ανάγκη λόγω της δύσκολης καθημερινότητας που ζούμε.

Μία από τις βασικές εφαρμογές του βελονισμού είναι η αποτοξίνωση του οργανισμού, η αποβολή τοξικών ουσιών, η ανάπλαση του κολλαγόνου και η διατήρηση της νεότητας και της ευεξίας. Επίσης η αντιμετώπιση εξαρτήσεων, με τις οποίες όλοι μας λίγο ή πολύ μπορεί να έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι σε κάποια περίοδο της ζωής μας: Βοηθά στη μείωση του άγχους, στη διακοπή του καπνίσματος, στη διόρθωση του βάρους, στον εθισμό στο ίντερνετ, στην εργασία κ.α.

Έτσι, ο βελονισμός πρώτα ρυθμίζει τον οργανισμό να λειτουργεί σωστά και ισορροπημένα και μετά εφαρμόζονται τοπικές θεραπείες που μειώνουν τις ρυτίδες και τη χαλάρωση, ενώ το δέρμα σε όλο το σώμα αποκτά λάμψη και όμορφη υφή και ο άνθρωπος νιώθει ευεξία, είναι ανανεωμένος και ξεκούραστος.

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ

MD, MSc, Med. Psych.
President of ICMART

President of SAMAG 

 

Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή  Αθήνας και ως Γενικός Ιατρός αποφάσισε να ασχοληθεί με το βελονισμό. Πήγε στην Κίνα με υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας  όπου έμεινε τρία χρόνια για να σπουδάσει πρώτα βελονισμό στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και στη συνέχεια  Master of Science στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και το βελονισμό στο πανεπιστήμιο της Καντόνα.

Επιστρέφοντας εξειδικεύτηκε περαιτέρω στην Iατρική Ψυχολογία, Συμβουλευτική Εξαρτήσεων, Κλινική Διατροφή, Διαχείριση του στρες και την εφαρμογή της Νευροεπιστήμης στην Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και στο Lifestyle Medicine στο Πανεπιστήμιο Doane-USA.

 

Έλαβε Τιμητικό Δίπλωμα στον Βελονισμό το 2007 από την ICMART (Παγκόσμια Εταιρία Ιατρών Βελονισμού) , Τιμητικό Βραβείο το 2009 στο Παγκόσμιο συνέδριο της ICMART και Πρώτο Βραβείο το 2016 από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει ιατρείο βελονισμού και ολιστικών θεραπειών στην Αθήνα από το 1996. Εκλέχθηκε  Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ιατρών βελονισμού ICMART 2014-2018 και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας, SAMAG από το 2011

Hotel Dolce Home
Για κρατήσεις τηλεφωνείτε: +30 22940 71000 και +30 210 6231508, 6946704777