«Βοτανοθεραπεία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα»

Το ενδιαφέρον των ανθρώπων για τα βότανα αναζωπυρώνεται τα τελευταία χρόνια και η βοτανοθεραπεία θεωρείται σήμερα ως μια αξιόπιστη συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος. Τα βότανα είναι γνωστά απο την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές ιδιότητες που διαθέτουν και είναι η πρώτη ύλη των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται. Θα πρέπει αυτή η αρχέγονη γνώση να επανατοποθετηθεί σε μια σωστή βάση. 

Τα βότανα είναι καλά επειδή το οσφρητικό και γευστικό μου ένστικτο αγάλλεται όταν τα βάζω στο στόμα μου και το κορμί μου αισθάνεται την ευεργεσία. Αυτό είναι το μόνο κριτήριο. Αν το σώμα μου, αν το ένστικτό μου, με απωθεί από κάποια τροφή, από κάποιο βότανο, ας λένε ότι θέλουν οι υπόλοιποι, εγώ το ένστικτό μου θα ακολουθήσω. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να χρησιμοποιεί κανείς τα βότανα. Όλοι οι άλλοι είναι επηρεασμένοι από τον σύγχρονο τρόπο Ιατρικής σκέψης.

Η χρήση των βοτάνων, ως θεραπευτικών εργαλείων, εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της διατροφής. Η ορθή χρήση των βοτάνων έρχεται μέσα από την επιτυχημένη διαδικασία γεφύρωσης του γευστικού και οσφρητικού ενστίκτου του ανθρώπου με τις βαθύτερες ανάγκες του σώματός του. Ο άνθρωπος, μέσω των έμφυτων μορφών ενέργειας του, όπως η διαίσθηση και το ένστικτο, καθώς και παράλληλη καθοδήγηση ενός έμπειρου και καταρτισμένου βοτανοθεραπευτή, οδηγείται στο κατάλληλο θεραπευτικό σχήμα βοτάνων, τα οποία ανάλογα με την περίσταση, θρέφουν, τονώνουν, κατευνάζουν και ευεργετούν το ανθρώπινο σώμα.

Τα βότανα είναι κατάλληλα και ωφέλιμα για όλες τις ηλικιακές ομάδες και όλες σχεδόν τις καταστάσεις παθολογίας. Δρουν με τρόπο θεραπευτικό στις περισσότερες περιπτώσεις παθήσεων, και σε κάθε περίπτωση μπορούν να υποστηρίξουν και να θρέψουν το ανθρώπινο σώμα.

 

Ώρες σεμιναρίου: Σάββατο 16:30 - 18:30

Αλέξανδρος Τηλικίδης

Hotel Dolce Home
Για κρατήσεις τηλεφωνείτε: +30 22940 71000 και +30 210 6231508, 6946704777