Θετική ψυχολογία στην οικογένεια

Αποτελεσματική Επικοινωνία στην Οικογένεια - Επιλύωντας τις Συγκρούσεις"

Η επικοινωνία είναι μια από τις θεμελιώδεις διαδικασίες μέσα στην οικογένεια και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Η αποτελεσματική επικοινωνία βοηθά τους ανθρώπους να χτίζουν υγιείς και βαθείς δεσμούς που στηρίζονται στην κατανόηση, την αλληλο-υποστήριξη και την ανάπτυξη της αυτονομίας. Βασικός σκοπός της οικογένειας είναι να βοηθήσει τα μέλη της να αναπτύξουν τον εαυτό τους, να ικανοποιούν τις ανάγκες τους και να εκφράσουν το δυναμικό και τη

δημιουργικότητα τους στην πορεία της ζωής τους.

Στο σεμινάριο θα μάθουμε τι είναι επικοινωνία, ποιά είναι τα φανερά και κρυφά μηνύματα μέσα σε αυτή,  τι μπορεί να εμποδίσει την ανοιχτή επικοινωνία και την επαφή ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στο να μπορούν να προλαμβάνουν τυχόν προβλήματα στις σχέσεις τους με τα άλλα μέλη της οικογένειας, να τα επιλύουν αλλά και να διαχειρίζονται τις μεταξύ τους συγκρούσεις.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από παιχνίδι ρόλων(role playing) να έχουν μια βιωματική εμπειρία, ώστε να κατανοήσουν κάποιες αρχές επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

Το σεμινάριο αφορά σε γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών, σε δασκάλους και όσους δουλεύουν με παιδιά,σε ζευγάρια, σε επαγγελματίες-στελέχη εταιρειών που εργάζονται σε ομάδες,  και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να βελτιώσει την επικοινωνία του στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

 

Βιογραφικά

 

Είμαι η Άννα Μαρία Κυριακοπούλου,  

MSc Ψυχολόγος (London School Of Economics & Political Science)  και Ψυχαναλύτρια Ομάδας. Εργάζομαι  στο ιδιωτικό μου γραφείο,  «Ψυχική Υγεία από την αρχή», προσφέροντας ψυχική στήριξη και ψυχοθεραπευτική παρέμβαση με ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε ενήλικες,  εφήβους  και παιδιά. Έχω εργαστεί ως ψυχολόγος για 15 έτη στους «Φίλους του Παιδιού»  (Φιλανθρωπικό Σωματείο / Ένωση   «Μαζί για το Παιδί» και έχω προσφέρει ψυχοθεραπευτική στήριξη σε ομάδα θεραπείας γυναικών με κατάθλιψη στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο /Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχω ειδικευτεί στην Τραυματοθεραπεία ( EMDR (Eye Movement Desensitization and Repossessing) Brainspotting CRM). Είμαι πιστοποιημένη Θεραπεύτρια και Επόπτρια Ψυχολόγων από την EMDR Europe Association και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην Μέθοδο Αποτελεσματικού Γονέα και Δασκάλου. Έχω εκπαιδευτεί στην θεραπεία  Gestalt και Θεραπεία Σχημάτων.  Διαθέτω 25ετή κλινική εμπειρία και ακολουθώ συνθετική ψυχοθεραπευτική κατεύθυνση. Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου, κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Ψυχολόγου (Registered EuroPsy Psychologist) και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Έχω διοικητική εμπειρία (9 έτη) μέσα από την ιδιότητά μου ως πρόεδρος (για 5 έτη 2012 – 2017 )της εταιρείας EMDR-Hellas ( διάδοση της ψυχοθεραπευτικής μεθόδου EMDR στην Ελλάδα κάτω από την ομπρέλα της EMDR Europe Association)καθώς και  ως μέλος του ΔΣ της EMDR-Hellας.

Είμαι επίσης μέλος  της Επιτροπής Πιστοποίησης  θεραπευτών και εποπτών EMDR, με στόχο  την πιστοποίηση συναδέλφων ψυχολόγων και την απόκτηση των τίτλων EMDR  θεραπευτή/  EMDR EUROPE ACCREDITED PRACTITIONER  και EMDR Επόπτη / EMDR  EUROPE ACCREDITED Consultant σε συνεργασία με την EMDR Europe Association.

 

Είμαι ο Κωνσταντίνος Νίκου,

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ψυχοθεραπευτής. Εργάζομαι ιδιωτικά εδώ και 12 χρόνια. Οι σπουδές μου είναι πάνω στο αντικείμενο της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (Counseling & Psychology) και είμαι κάτοχος πτυχίου (Higher National Diploma- Level 5 BTEC, Edexcel, 2009). Είμαι εκπαιδευμένος σε 3 διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, οι οποίες είναι :

Προσωποκεντρική Θεραπεία (Carl Rogers, 2009)

Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR (Eye Movement & Desensitization & Reprocessing, Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας, 2014)

Θεραπεία Gestalt (Gestalt Institute of San Francisco 2015-2019)

Επιπλέον έχω εκπαιδευτεί στην Διαγνωστική Ψυχολογία για τη χορήγηση, επεξεργασία και ανάλυση του Ερωτηματολογίου MMPI2 (Πολυδιάστατο Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας της Μινεσότα, 2006, ISON Psychometrica), καθώς επίσης και στη χρήση του συστήματος Διάγνωσης Ψυχολογίας Παιδιών & Ενηλίκων DSM-IV, 2018, ISON Psychometrica)

Από το 2011 ως σήμερα, εργάζομαι, με γονείς όλων των ηλικιών αλλά και όλους όσοι ασχολούνται με παιδιά (Δάσκαλοι, Προπονητές, Παιδαγωγοί) ως Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής της Gordon Hellas & της Gordon Training International,  παραδίδοντας Σεμινάρια Επικοινωνιακών Δεξιοτήτων.

Σε ότι αφορά τις εθελοντικές μου δράσεις πάνω στο χώρο της ψυχολογίας, έχω συνεργαστεί με επιτυχία με το φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι φίλοι του Παιδιού» ως βοηθός συντονιστή ομάδας Ψυχολογικής Υποστήριξης ανύπαντρων μητέρων, κατά το διάστημα 2006-2008.

Επίσης, η αγάπη μου για τα ηλικιωμένα άτομα, με έφερε κοντά με την ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής», όπου εργάστηκα στην Τηλεφωνική Ψυχολογική Υποστήριξη Ηλικιωμένων, την περίοδο 2010-2012. Τον τελευταίο χρόνο, με μεγάλη μου χαρά συνεργάζομαι με την ΜΚΟ 100MENTORS και την The Tipping Point in Education, ως μέντορας, πραγματοποιώντας συνεδρίες με μαθητές ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων.  

Τα τελευταία 4 χρόνια εμπνέομαι ιδιαίτερα και  εκπαιδεύομαι στην θεραπεία Gestalt και αυτή την περίοδο συγγράφω διπλωματική εργασία για την πιστοποίησή μου ως «Θεραπευτής Gestalt».

 Πτυχιακή εργασία συμβουλευτικής ψυχολογίας:

«Η σύγκρουση στις ομάδες και την Ομαδική Θεραπεία»

Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Σεμιναρίων για Γονείς & Δασκάλους

Εργάζομαι ιδιωτικά σε ατομικές & ομαδικές συνεδρίες και εκπαιδευτικά σεμινάρια στο

«Ψυχική Υγεία από την αρχή».

 

www.apotinarxi.gr

Hotel Dolce Home
Για κρατήσεις τηλεφωνείτε: +30 22940 71000 και +30 210 6231508, 6946704777