Συμβολισμοί της Αρτέμιδας, πορεία προς το Φως

Ξενάγηση-ομιλία στο Ναό Αρτέμιδος και στο Μουσείο: 
Μαριλένα Αναστασοπούλου, αρχαιολόγος «Συμβολισμοί της Αρτέμιδας, πορεία προς το Φως»

Ώρα: 09:00 - 11:00

 
Στην ξενάγηση μας αυτή στον ιερό χώρο της Βραυρωνίας Αρτέμιδας, θα προσεγγίσουμε όψεις της μυστηριακής θεάς, δίδυμης αδελφής του Απόλλωνα του νοητού φωτός, βασίλισσας, παρθένας θεάς της Σελήνης,της θυληκής αρχής που δέχεται τη δόνηση της Απολλώνιας Φλόγας  και την γειώνει, που προστατεύει την αγνότητα της φύσης, πάναγνη τοξεύτρια όπως είναι κι η ίδια, προστάτιδα μικρών παιδιών, εφήβων και των ζώων.
    Θα περιηγηθούμε ανάμεσα στα τρυφερά αγάλματα νεαρών παιδιών και εφήβων, στα πάμπολλα αφιερώματα των γυναικών που κατεξοχήν προστάτευε η Αρτέμιδα κι ύστερα θα περπατήσουμε στον ενεργειακό χώρο του ιερού της και θα προσπαθήσουμε μέσω των συμβόλων και αρχετύπων του μύθου της γέννησής της να φέρουμε στο προσκήνιο την απολεσθείσα μνήμη μιας ιεράς παραδόσεως  που έχει σχέση με την ψυχοσωματική μας υγεία.

 

Μαριλένα Αναστασοπούλου 
Αρχαιολόγος- Ξεναγός

 

Από νεαρή ηλικία μόλις ήρθα σε επαφή με την Αρχαία Ελλάδα αστραπιαία επιθύμησα και αποφάσισα να την εξερευνήσω. Τότε δεν γνώριζα πως αυτή η έρευνα θα με οδηγούσε στον πυρήνα  του ίδιου μου του Εαυτού.
  Εσπούδασα Αρχαιολογία στο Παν/μιο Θεσσαλονίκης και τα καλοκαίρια ρουφούσα με πάθος τις ιστορίες του γνωστού αρχαιολόγου Μανώλη Ανδρόνικου στα διαλείμματα των ανασκαφών στη Βεργίνα. Εργάστηκα για την Γ΄ Αρχαιολογική Υπηρεσία Προιστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων και ήμουν καθηγήτρια Ιστορίας και Τέχνης σε Γυμνάσια και Λύκεια. Η αγάπη για την Φιλοσοφία κι η αίσθηση της Ανακάλυψης μέσω αρχαιολογικών ανασκαφών με ακολούθησε τα επόμενα χρόνια. 

Επόμενη στάση, η Σχολή Ξεναγών και μιά δεκαετία γεμάτη ταξίδια, ανακαλύψεις και καθοδήγηση ταξιδιωτών σε νέους προορισμούς.
     Φιλοσοφία, Ανασκαφές, Ξενάγηση: το μοτίβο μιας ζωής επαναλαμβάνεται σε ένα νέο πνευματικό επίπεδο. Καθώς ανταποκρίνομαι στο εσωτερικό κάλεσμα, ανακαλύπτω τις ανατολικές φιλοσοφίες, τις Βέδες, το Ζεν και μέσω του Ρέικι, του Τάι Τσι, του Διαλογισμού και των πολλαπλών ταξιδιών στην Ινδία, εντρυφώ και συσχετίζω με ανανεωμένο ενδιαφέρον  στα γραπτά του Πλάτωνα, του Πλωτίνου, των Πυθαγορείων. 

Αυτά τα μυστικά της Αρχαίας Σοφίας για την πνευματική καλλιέργεια, όπως μου έχουν φανερωθεί και που αποσκοπούν να μας ξεναγήσουν στο εσωτερικό της Ύπαρξής μας, να ξαναβρούμε το δρόμο προς τον Εαυτό μας, μέσω της Αλήθειας, της Ομορφιάς, της Αρετής, είναι ο απώτερος σκοπός των ξεναγήσεων μου, ώστε να επιστρέψουμε όλοι πίσω πλούσιοι, ήσυχοι, δυνατοί.
 

Hotel Dolce Home
Για κρατήσεις τηλεφωνείτε: +30 22940 71000 και +30 210 6231508, 6946704777