«Σωστή αναπνοή για καλύτερη ψυχολογία και υγεία»

 

Στην σημερινή εποχή οι ρυθμοί καθημερινά είναι πολύ απαιτητικοί οπότε βασική προϋπόθεση για να έχουμε ενέργεια και ευεξία είναι η ελεύθερη ρινική αναπνοή . Η  μύτη είναι ένα ιδιαίτερο όργανο δεν είναι απλά διακοσμητικό στοιχείο στο πρόσωπο είναι το κύριο όργανο για την οξυγόνωσή του οργανισμού μας εάν δεν δουλεύει σωστά τότε νιώθουμε συχνά μια αδικαιολόγητη κούραση κακοδιαθεσία και είναι απλά σαν να μην έχει φορτίσει η μπαταρία μας. 

Η σωστή λειτουργία εξαρτάται από την ανατομική της κατασκευή αλλά καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό και από το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, αν υπάρχει ρύπανση, ξηρή ατμόσφαιρα, από την έλλειψη άσκησης, την κακή διατροφή, στοιχεία τα οποία τα τελευταία χρόνια εκτόξευσαν την συχνότητα της αλλεργικής ρινίτιδας σε μια μεσογειακή χώρα όπως η Ελλάδα με αποτέλεσμα να αυξηθούν τρομερά και τα περιστατικά της ιγμορίτιδας . 

Είναι πολύ σημαντικό να γίνει έγκαιρα η διάγνωση των προβλημάτων της μύτης και να καθοριστεί η απαραίτητη θεραπεία, είτε αυτή είναι φαρμακευτική, είτε είναι χειρουργική η οποία όταν γίνει με τις νέες ενδοσκοπικές τεχνικές εξασφαλίζει στον ασθενή ταχύτατη ανάρρωση και άμεση επιστροφή στις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Βέβαια πολύ ενισχυτικό ρόλο παίζουν όπως είπαμε η άσκηση με διάφορες μορφές, είτε σπορ, είτε χοροθεραπείας καθώς επίσης η σωστή διατροφή στα πλαίσια της τόσο δοκιμασμένης και αναγνωρισμένης μεσογειακής διατροφής.

Ώρες σεμιναρίου: Σάββατο 16:00 - 18:00

 

Δρ. Ανατολή Παταρίδου

Hotel Dolce Home
Για κρατήσεις τηλεφωνείτε: +30 22940 71000 και +30 210 6231508, 6946704777