Το σώμα της γυναίκας κατά την κύηση και μετά τον τοκετό, μύθοι και αλήθειες

Δρ.Άρτεμις Αλεξόπουλου

Ως γυναίκα η ίδια, αντιλαμβάνομαι την ανάγκη κάθε γυναίκας στις ημέρες μας, με τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να επιτελέσει, για αληθινή υποστήριξη και κατανόηση της γυναικείας φύσης, αλλά και όλων των φάσεων ζωής της από την εφηβεία στη μητρότητα και μετά στην ώριμη ηλικία. Στόχος μου είναι η καλύτερη ιατρική φροντίδα της γυναίκας κάθε ηλικίας, σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αγάπη, κυρίως την εποχή της κύησης και μετά τον τοκετό.

 

Η σωστή παρακολούθηση και εξατομικευμένη φροντίδα σε αυτή την τόσο ευχάριστη περίοδο είναι σημαντική και στηρίζεται στο ιδιαίτερο δέσιμο και εμπιστοσύνη που δημιουργείται ανάμεσα στo/στη γιατρό που επιλέγει η γυναίκα να διανύσει το δρόμο μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, την απόκτηση μίας νέας μοναδικής ανθρώπινης ζωής. Το σώμα που αλλάζει κατά την κύηση και μετά την γέννα, επηρεάζει και την διάθεσή της εκτός από αυτή καθαυτή την υγεία της. Στο σεμινάριο θα αναφερθούμε σε μύθους και αλήθειες γύρω από την κρίσιμη αυτή περίοδο στη ζωή της γυναίκας και θα δώσουμε απαντήσεις σε θέματα που την απασχολούν.

 

Ώρες σεμιναρίου: Σάββατο 18:30-20:30

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Είμαι η Άρτεμις Αλεξοπούλου μαιευτήρας, χειρουργός γυναικολόγος, απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατέχω τίτλο (master in science) μεταπτυχιακών σπουδών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Παθολογίας Κύησης(διετείς σπουδές) με αντικείμενο διατριβής “Γυναικολογικός καρκίνος και κύηση“.

Μετέχω στο εξειδικεύμενο πρόγραμμα του κέντρου ΕΚΠΑ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών “Ανθρώπινη Αναπαραγωγή“για την αντιμετώπιση των υπογόνιμων ζευγαριών.

Είμαι υπ. Διδακτώρ του Πανεπιστημίου Αθηνών –Ιατρική Σχολή- τομέας υγείας μητέρας –παιδιού με θέμα διδακτορικής διατριβής : o ρόλος της κυτταρολογίας υγρής φάσης στη διερεύνηση αλλοιώσεων του ενδομητρίου σε προεμμηνοπαυσιακές και μεταεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Έχω μετεκπαιδευτεί και συνεχίζω την ενεργή συμμετοχή σε εξιδεικευμένα κέντρα όπως στο κέντρο Λαπαροσκόπησης CICE –CLERMONT FERRAND-Γαλλία , στην ενδοσκοπική χειρουργική(minimal invasive surgery), γυναικολογικό υπέρηχογράφημα (Malmö –Σουηδία)κλπ.

Κατέχω πιστοποιήσεις στην αντιμετώπιση γυναικολογικών και μαιευτικών επειγόντων περιστατικών (ALSG και ALSO αντίστοιχα).

Είμαι Διευθύντρια της Γυναικολογικής κλινικής του 401 ΓΣΝΑ (ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ) και συνεργάτης των Μαιευτηρίων και Γυναικολογικών κλινικών ΙΑΣΩ , ΓαίαΛητώ.

 

Hotel Dolce Home
Για κρατήσεις τηλεφωνείτε: +30 22940 71000 και +30 210 6231508, 6946704777