Ψυχική Ανθεκτικότητα και Εσωτερική Ομορφιά

Η εσωτερική ομορφιά είναι η θετική ενέργεια που αναβλύζει από μέσα μας. Το σημαντικό είναι να  είμαστε σε επαφή μαζί της εδώ και τώρα  να την αναγνωρίζουμε να την διατηρούμε και να την μεγαλώνουμε. Ο καθένας μας έχει τη ξεχωριστή του ιδιαίτερη εσωτερική ομορφιά η οποία καλλιεργείται, βελτιώνεται, δυναμώνει γίνεται ολοένα και καλύτερη όπως και η εξωτερική ομορφιά.  Η εσωτερική μας ομορφιά και λάμψη εκτός από την ικανοποίηση που προσφέρει τόσο σε εμάς τους ίδιους όσο και στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν μας κάνει και πιο ανθεκτικούς στις όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες συναντάμε καθημερινά στο μονοπάτι της ζωής μας.

Σε όλη μας τη ζωή, ακόμα κι από τη γέννησή μας, μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με αντιξοότητες και συναισθηματικό πόνο που μπορεί να μας επηρεάσει, επιδρώντας ακόμα και στον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο.

Πολλές φορές η αδυναμία των άλλων να μας καταλάβουν, η μη επαρκής κάλυψη των εσωτερικών μας αναγκών όταν είμαστε παιδιά, το αίσθημα εγκατάλειψης, ο σχολικός εκφοβισμός, οι απώλειες αγαπημένων προσώπων, η κακομεταχείριση, συναισθηματική, σωματική, σεξουαλική, η ασθένεια μπορούν να μας επηρεάσουν ψυχικά ακόμα και να μας στερήσουν την επαφή με τη δική μας εσωτερική ομορφιά.

Και όλα τα παραπάνω μας στερούν την ανθεκτικότητα, τη βασική εσωτερική μας δύναμη που μας επιτρέπει να αναπτύξουν τον καλύτερο, πιο υγιή ψυχικά και σωματικά, πιο ισορροπημένο εαυτό μας. Η ανθεκτικότητα είναι επίσης ένας βασικός πυλώνας που ξεκινά από την παιδική ηλικία. Σε αυτό το χαρακτηριστικό θα σταθούμε στο πλαίσιο του σεμιναρίου με αφορμή και αφετηρία το νέο παραμύθι της Ελένης Δασκαλάκη για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης στα παιδιά με τίτλο «Η Ρίνα αποφασίζει να μιλήσει».

Γιατί με την εκπαίδευση, τον κατάλληλο χειρισμό και την σωστή υποστήριξη μπορούμε μέσα από τις αντιξοότητες να αναπτύξουμε μια εσωτερική ανθεκτικότητα που μπορεί να αναδείξει  τον εσωτερικό μας πλούτο, όλες τις θετικές μας  πλευρές ώστε να ξαναβρούμε την επαφή  με την εσωτερική μας ομορφιά και να την πολλαπλασιάσουμε.

Στο δίωρο σεμινάριο ερχόμαστε  σε επαφή με την δική μας εσωτερική λάμψη και ανακαλύπτουμε τα στοιχεία εκείνα που μας βοηθούν να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε  την ψυχολογική ανθεκτικότητά μας. Ενημερωνόμαστε για τους μηχανισμούς άμυνας που χρησιμοποιούμε  για να αντέξουμε στις δύσκολες στιγμές και εκπαιδευόμαστε μέσα από πρωτοποριακές βιωματικές ασκήσεις για το πως θα  έρθουμε σε επαφή, θα διατηρήσουμε και θα ενδυναμώσουμε τον όμορφο εαυτό μας.

 

Ώρες σεμιναρίου:  Σάββατο 19:00 - 21:00

 

Αννα Μαρία Κυριακοπούλου - Ελένη Δασκαλάκη

Hotel Dolce Home
Για κρατήσεις τηλεφωνείτε: +30 22940 71000 και +30 210 6231508, 6946704777