«Απελευθέρωση, δρόμος προς την σωματική και ψυχική ανέλιξη»

Η σπειροειδής κίνηση έχει θεραπευτικά αποτελέσματα, προσφέροντας στον άνθρωπο θετική ενέργεια. Βιωματική εμπειρία που περιλαμβάνει ηχοθεραπεία και χοροθεραπεία σε συνδυασμό με Tai Tci Chuan τεχνικές και ασκήσεις διαλογισμού για να βιώσουμε τη φιλοσοφία του Γιν Γιανγκ και τη θεωρία των αλλαγών, είναι η Spiral of positive Energy/Σπείρα της Θετικής Ενέργειας που οδηγεί σε σωματική και ψυχική ανέλιξη που μας απελευθερώνει. 

Θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των Body in Balance Weekends μετά από 8 φεστιβάλ ψυχολογίας στην Αθήνα και 2 στην Κρήτη, στο Money show, όπου παρουσιάστηκε ως καινοτόμος χοροθεραπευτική μέθοδος σε συνδυασμό με ηχοθεραπεία, από το 2013 μέχρι σήμερα.

Η απελευθέρωση και ψυχική ανέλιξη επιτυγχάνεται με το συνδυασμό κίνησης και ηχοθεραπείας, που ασχολείται με τις ευεργετικές επιδράσεις των ηχητικών δονήσεων στον ανθρώπινο οργανισμό. Βασίζεται στην επιστήμη της Κυματικής, σύμφωνα με την οποία, κάθε υγιές όργανο εκπέμπει μια συγκεκριμένη δόνηση και η μεταβολή της σημαίνει την δυσαρμονία και ίσως την εμφάνιση κάποιας ασθένειας. Οι λέξεις παράγουν δόνηση, οι ήχοι παράγουν δόνηση, η κίνηση παράγει δόνηση. Ένα μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης στον εσωτερικό εαυτό με όχημα την αναπνοή και πλοηγό την αρχαία δόνηση των κρουστών. Θα βαδίσουμε προς την ανέλιξη, με την βοήθεια των ήχων θιβετιανών ηχογαβαθων και του γκονγκ, που συνδέεται με το ιερό παλλάδιο του 3.200 π.Χ. και αποτελούσε σύμβολο προστασίας και ευτυχίας.

Ο ήχος είναι ένα υποστηρικτικό εργαλείο για την ανθρώπινη υπόσταση που λειτουργεί κατ’ ευθειαν στη ψυχή προσφέροντας βαθειά θεραπεία χωρίς εμπλοκή νοητική. Συμπράξαμε με την Kathy Kizito και στο 40ο Παγκόσμιο Συνέδριο Χορού της Unesco και βιώσαμε μαζί με ερευνητές χορού από όλο τον κόσμο την συγκέντρωση της ενέργειας και την ευθυγράμμισή της, μέσω της Σπείρας της Θετικής Ενέργειας. Επίσης η Κάθυ Κιζίτο, έχει συμμετάσχει 3 φορές στο παρελθόν στο σχηματισμό της Καινοτόμου Spiral of Positive Energy σε φεστιβάλ ψυχολογίας, στη Τεχνόπολη στο Γκάζι και στην ΔΟΥ Ά Αθηνών, για να ενισχύσει την θεραπευτική δύναμη της Spiral of Positive Energy. Συμπράττουμε για μια ακόμα φορά στα Body in Balance Weekends για να φέρουμε σε επαφή τον ήχο και την κίνηση που μας θεραπεύει, μας εξελίσσει και μας απελευθερώνει. 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να έρθουμε σε επαφή με την αχρησιμοποίητη δύναμή μας και να διευκολύνουμε την είσοδό μας σε μια σφαίρα αγνής αντίληψης. Εκεί απελευθερώνεται η προθεσή μας για την γνωριμία με την αυθεντικότητά μας. 

Στη βιωματική αυτή εμπειρία που διαπιστωμένα οδηγεί στην ανέλιξη συνεργάζονται η ηχοθεραπεύτρια Κάθυ Κιζίτο και η εισηγήτρια της καινοτόμου χοροθεραπευτικής πρότασης Ιφιγένεια Τσαντίλη.
Ελάτε να απελευθερώσουμε τη ψυχή μας, να βιώσουμε την αλλαγή στο σώμα και την ψυχή και να χαρούμε την συνύπαρξή μας με άλλους σε κοινωνικό επίπεδο αλληλεγγύης και βελτίωσης.
Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 θα βαδίσουμε προς την ανέλιξη, με την βοήθεια των ήχων της ηχογαβάθας και του gong (κεραύνιον ηχείον).
Συμπράττουμε για μια ακόμα φορά για να φέρουμε σε επαφή τον ήχο και την κίνηση που μας θεραπεύει, μας εξελίσσει και μας απελευθερώνει. 
Η Σπείρα είναι μια χοροθεραπευτική μέθοδος που συνδυάζει και άλλες μορφές θεραπείας μέσω τέχνης και έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα σε μεγάλες και μικρότερες ομάδες. 

Είστε όλοι προσκεκλημένοι να λάβετε μέρος σε αυτή την εμπνευσμένη χοροθεραπευτική και ηχοθεραπευτική μέθοδο που βοηθάει στην εξέλιξή μας μέσα στην περιστροφή του χρόνου και του χώρου.

Ελάτε να ανταλλάξουμε φωτεινή ενέργεια για να ανελιχθούμε μαζί.

 

Εισηγήτρια της μεθόδου, Ιφιγένεια Τσαντίλη, Δημοσογράφος-Επικοινωνιολόγος M.Sc.

www.spiral-of-positive-energy.com

 

 

Ώρες σεμιναρίου: Σάββατο 19:00-21:00 

 

 

Hotel Dolce Home
Για κρατήσεις τηλεφωνείτε: +30 22940 71000 και +30 210 6231508, 6946704777