Παγκόσμια Ημέρα ποδηλάτου

 

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου! Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που θέτει για την Αθήνα η βιώσιμη κινητικότητα, είναι η απρόσκοπτη και ασφαλής μετακίνηση με το ποδήλατο. Με αφορμή την σημερινή γιορτή, ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» εγκαινίασαν σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου, το «Κέντρο Ποδηλάτου» στην καρδιά της Αθήνας.

Ένας ενημερωτικός σταθμός, με συμβουλευτικό χαρακτήρα, σχετικά με την ασφαλή χρήση και τα σημεία τεχνικού ελέγχου του ποδηλάτου, λειτουργεί

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή (19:00-21:00), Τρίτη-Πέμπτη (8:00-10:00 & 19:00 -21:00) και το Σαββατοκύριακο (10:00-13:00 & 18:00 – 21:00).

Το «Κέντρο Ποδηλάτου» θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας & Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας, όπου και καθημερινά και για ένα (1) μήνα, εκπαιδευτές του Ι.Ο.ΑΣ. θα είναι διαθέσιμοι για να συζητήσουν και να ενημερώσουν όλους τους ενδιαφερόμενους σχετικά με την ασφαλή μετακίνηση με το ποδήλατο. Σήμερα χάστηκαν και 60 ποδήλατα σε άπορα παιδιά του σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού», για να γνωρίσουν την χαρά της ποδηλασίας.

Τελευταία νέα