"Οι Σονάτες του Διαστήματος”: Ομιλία του Γ. Δαγκλή απόψε στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου

 

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος και Καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Ιωάννης Δαγκλής είναι ο καλεσμένος μας απόψε στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου. Στην ομιλία του με θέμα "Οι Σονάτες του Διαστήματος” θα μας μυήσει σε θέματα Διαστημικής Φυσικής, μιλώντας μας για τις σχέσεις Ηλίου - Γης και τον "ήχο" του Διαστήματος.

"Οι Σονάτες του Διαστήματος” Θεματική ομιλία στο Κεντρο Επισκεπτών Θησείου την Τετάρτη 15/07/2020, ώρα 20:30

Ομιλητής ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος και Καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Ιωάννης Δαγκλής.

 

Περίληψη της ομιλίας:

-----------------------------

Το διάστημα έχει και αυτό τις σονάτες του, οι οποίες ωστόσο είναι πιο κοντά στη μουσική του Ξενάκη παρά στις σονάτες του Μπετόβεν και επιπλέον παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον από πλευράς αστροφυσικής και διαστημικής τεχνολογίας. Μαγνητικές ταλαντώσεις σε συχνότητες ίδιες με αυτές που είναι αντιληπτές από το ανθρώπινο ακουστικό νεύρο, επιταχύνουν ελεύθερα ηλεκτρόνια σε ταχύτητες που αγγίζουν την ταχύτητα του φωτός. Οι ιδιόμορφες σονάτες του Διαστήματος μεταμορφώνουν αθώα ηλεκτρόνια σε ηλεκτρόνια-δολοφόνους, που με τις ιλλιγιώδεις τους ταχύτητες διαπερνούν τα τοιχώματα δορυφόρων και απειλούν ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα.

 

 

Η είσοδος στην ομιλία είναι ελεύθερη. Απαιτείται προκράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 210 3490055210 3490160και 210 3490036, έως την πλήρωση των απαραίτητων θέσεων.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει την βραδιά με ξενάγηση και παρατήρηση του ουρανού στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου: http://www.noa.gr/index.php?id=628&lang=el

Τελευταία νέα