Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Μπαζάρ

 

Το Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Μπαζάρ που διοργανώνει και φέτος  το Φιλανθρωπικό Σωματείο  «ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» πραγματοποιείται στο Blue Bell, στην Α' πλατεία Ψυχικού (πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Β’), στις 24 & 25 Νοεμβρίου 2017 και ώρες Σάββατο  10:00 – 20:00 & Κυριακή 10:00 – 19:00.

 

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» συστάθηκε το 2012 και διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Σκοπός του Σωματείου, είναι η παροχή στέγης σε ανεξάρτητα διαμερίσματα, σε άστεγους συνανθρώπους μας η οποία μπορεί να γίνει σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς και κυρίως Οργανισμους Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλπ.  Στη συνέχεια τους φροντίζουμε, καλύπτοντας τα έξοδα διαβίωσης (ενοίκια, λογαριασμούς, κοινόχρηστα) και τους παρέχουμε τα τρόφιμα όλης της εβδομάδας. Κάνουν εκπαιδεύσεις σε ΙΕΚ διασφαλίζοντας με αυτό το τρόπο, την καλύτερη δυνατή επανένταξή τους ως ενεργά μέλη στη κοινωνία μας.

 

Για την επίτευξη των πιο πάνω σκοπών το Σωματείο αναπτύσει τις εξής δραστηριότητες ενδεικτικά:  Διαμεσολάβηση για την ανεύρεση δωρεάν διαμερισμάτων απο εθελοντές – ιδιοκτήτες για όσο χρονικό διάστημα τα προσφέρουν άνευ ανταλλάγματος, καθώς επίσης ενοικίαση διαμερισμάτων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως κοινωνικές κατοικίες. Οι χώροι στέγασης αφού επισκευαστούν και εξοπλιστούν κατάλληλα, παραχωρούνται στους ευάλωτους συνανθρώπους μας, δίνοντας προτεραιότητα σε οικογένειες με παιδιά.

 

Έχουμε ήδη στεγάσει στις δυο πρώτες Κοινωνικές Πολυκατοικίες και σε 22 ανεξάρτητα διαμερίσματα στην Αθήνα, 60 οικογένειες, 190 συνανθρώπους μας, εκ των οποίων τα 98 είναι παιδιά.  Είναι πολύ ευχάριστο και σημαντικό ότι ήδη 20 οικογένειες απο τις πρώτες οικογένειες που στεγάσαμε και φροντίσαμε, βρήκαν δουλειά και ανεξαρτοποιήθηκαν.

Τα έσοδα από το μπαζάρ θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τις οικογένειες που φιλοξενούμε και φροντίζουμε στις Κοινωνικές Κατοικίες.

 

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Ελάτε να προμηθευτείτε έγκαιρα, μικρά και μεγαλύτερα δωράκια για τους αγαπημένους σας.

Τελευταία νέα