Gestalt: Τέχνη της Θεραπείας - Τέχνη της Ζωής

Gestalt: Τέχνη της Θεραπείας - Τέχνη της Ζωής
3ήμερο βιωματικό και εκπαιδευτικό σεμινάριομε τον Morgan Goodlander, Διευθυντή Gestalt Institute of San Francisco, Θεραπευτή Εκπαιδευτή & Επόπτη Gestalt σε 15 χώρες

Εισαγωγική Παρουσίαση:
Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 20.00, Είσοδος Ελεύθερη
Θα κληρωθεί μία δωρεάν θέση για το 3ήμερο σεμινάριο – Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Όλοι οι άνθρωποι είναι τραυματισμένοι ψυχικά, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο… Όταν βιώνουμε τραυματικά γεγονότα, το σώμα μας κατακλύζεται από έντονες μη διαχειρίσιμες αισθήσεις και το μυαλό ψάχνει τρόπους για να αποφύγουμε τον κίνδυνο. Ωστόσο πολύ συχνά οι τρόποι απόκρισης στον κίνδυνο και οι αντίστοιχες πεποιθήσεις τίθενται σε λειτουργία ακόμα και όταν ο κίνδυνος έχει περάσει... Στην προσπάθεια της εξασφάλισης της μέγιστης ασφάλειας, αναπαράγουμε την ίδια, παγιωμένη ανταπόκριση, μειώνοντας έτσι το εύρος των επιλογών και την ελευθερία μας.

Η πρόταση της θεραπείας Gestalt είναι η δημιουργικότητα: Η δημιουργικότητα του θεραπευόμενου να ανακαλύπτει νέους τρόπους να κατανοεί και να βιώνει τον εαυτό του και τους άλλους. Επίσης η δημιουργικότητα του θεραπευτή να επικοινωνεί αποτελεσματικά και να συντονίζεται με τον θεραπευόμενο με τον κατάλληλο τρόπο ούτως ώστε να ενεργοποιεί τη λειτουργία της θεραπείας.

Αυτή η δημιουργικότητα δεν μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από συνταγογραφημένες παρεμβάσεις ή από τεχνικές αντιγραμμένες από εγχειρίδια. Χρειάζεται να γίνει αισθητή, να βιωθεί και να μπορεί να μοιραστεί ανάμεσα σε θεραπευτή και θεραπευόμενο μέσα από την αυθεντικότητα και την αδιαμφισβήτητη αλήθεια της παρούσας στιγμής.

Ένα τέτοιο είδος βαθιάς σύνδεσης και δημιουργικής προσαρμογής προϋποθέτει έναν πρόθυμο θεραπευόμενο και έναν δεξιοτέχνη θεραπευτή που έχει την ικανότητα να κοιτάξει μέσα στα μάτια, στην καρδιά και στην ψυχή του θεραπευόμενου για να αναγνωρίσει τις άμυνές του και στη συνέχεια να ξεδιπλώσει τι πραγματικά συμβαίνει βαθύτερα…

Η θεραπεία Gestalt είναι μια θεραπεία βάθους, επαφής και οικείου μοιράσματος από ψυχή σε ψυχή, η οποία αναγνωρίζει ότι η επίγνωση, η παρουσία και η σύνδεση δημιουργούν έναν μαγικό κύκλο θεραπείας -υπό την προϋπόθεση ότι δύο άνθρωποι είναι πρόθυμοι και προετοιμασμένοι για μια τέτοια συνάντηση. Η τέχνη της θεραπείας Gestalt είναι η τέχνη να δημιουργείς οικειότητα, εγγύτητα και να επιτρέπεις την αυθεντική ροή της θεραπευτικής διαδικασίας να οδηγήσει στη βέλτιστη υγεία και στο ευ ζην.

Στόχοι του Σεμιναρίου:
Σε αυτό το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα μάθουν δεξιότητες και εργαλεία άμεσα εφαρμόσιμα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα θα εξερευνήσουν τι χρειάζεται να καλλιεργήσουν για να έχουν Παρουσία, Σύνδεση, Αυθεντικότητα, Βάθος, Νόημα, Χαρά στη ζωή τους και στη ζωή εκείνων που αγαπούν. Επιπλέον θα ανακαλύψουν πώς θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν αυτές τις ποιότητες επαγγελματικά ως θεραπευτές ή σε οποιαδήποτε άλλο επάγγελμα με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Το σεμινάριο θα είναι ένα τριήμερο εξερεύνησης, ανακάλυψης, εορτασμού και βαθιάς αναγνώρισης τόσο του πόνου όσο και της ευχαρίστησης της ζωής.

Απευθύνεται σε
• Επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους ψυχικής υγείας
(ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές κλπ.)
• Κάθε ενδιαφερόμενο για την προσωπική του ανάπτυξη

Ημερομηνία Σεμιναρίου:
Παρασκευή 25 (16.00 - 21.00) / Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 (10.00 – 18.00)

Τόπος Διεξαγωγής: Βασ. Σοφίας 51, Αθήνα (μετρό Ευαγγελισμός)

Κόστος Συμμετοχής: €250+ΦΠΑ [€230+ΦΠΑ Προεγγραφή μέχρι 19 Οκτωβρίου]

Το σεμινάριο και η ομιλία γίνονται στα αγγλικά
με μετάφραση στα ελληνικά.
Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ
Ο Morgan Goodlander είναι ο διευθυντής του Gestalt Institute of San Francisco. Άρχισε την εκπαίδευσή του στη θεραπεία Gestalt το 1978, στο Gestalt Institute of New Orleans. Ύστερα από δέκα χρόνια ομαδικής δουλειάς και εκπαίδευσης, μεταφέρθηκε στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας, όπου και ίδρυσε το Gestalt Institute of Santa Cruz. Έχει επίσης διετελέσει διευθυντής εκπαιδευτικού προγράμματος για τα μέλη του προσωπικού του παγκοσμίου φήμης Esalen Institute, εκεί που άνθισε το κίνημα της ανθρωπιστικής ψυχολογίας, και ο Perls ανέπτυξε μέσω των σεμιναρίων του τη θεραπεία Gestalt.

Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, σχεδίασε πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt με σημαντικούς εκπαιδευτές, όπως τον Joseph Zinker από το Κλίβελαντ, τον Bud Feder από τη Νέα Υόρκη, τον Serge Ginger από το Παρίσι, την Anne Teachworth από τη Νέα Ορλεάνη, τον John Soper από το Esalen Institute και τον Masa Momotake από την Ιαπωνία. Επιπρόσθετα έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε διοικητικό προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Τράπεζας.

Διεξάγει σεμινάρια Gestalt σε 15 χώρες και τελευταία εστιάζει το ενδιαφέρον του στην εκπαίδευση Gestalt στην Ιαπωνία, όπου διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt σε 6 πόλεις.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής
Τηλ. 2155209533 Κιν. 6974789554
Email: info@gestaltnetworkgreece.com
Site: https://gestaltnetworkgreece.com/

Τελευταία νέα