"Εστιά/ζωντας" με την Ιφιγένεια Τσαντίλη

 

Η υγεία μας είναι νευραλγικός τομέας σε κάθε στάδιο της ζωής μας. Συναντήσαμε τον εμπνευστή και μέλη της Heart Team, μιας ομάδας ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, που αντιμετωπίζουν ολιστικά την υγεία μας. Στην εκπομπή «Εστιά/ζωντας», με την Ιφιγένεια Τσαντίλη, ο καρδιολόγος, Δρ. Ηλίας Τσούγκος, Διευθυντής ΣΤ' Καρδιολογικής Κλινικής Νοσ. Υγεία και Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας ECU και ο επεμβατικός καρδιολόγος, Δρ. Δημήτρης Δαμάσκος, Αναπλ. Διευθυντής, ΣΤ' Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου  Υγεία, μοιράζονται μαζί μας τα συμπεράσματα του πρόσφατου Συνεδρίου Καρδιολογίας και Μεταβολισμού, που διοργάνωσε με επιτυχία το Ινστιτούτο Ελ.Ι.Καρδ.Μετ. στην Αθήνα 9-10 Ιουλίου 2021.

Στην εκπομπή θα απαντηθούν ερωτήσεις που σχετίζονται με την καρδιακή ανεπάρκεια και το προκάρδιο (θωρακικό) άλγος, που είναι  το πιο συχνό σύμπτωμα καρδιακών παθήσεων, ενώ παρουσιάζονται  νέες μέθοδοι διάγνωσης και αντιμετώπισης συμπτωμάτων, που μας οδηγούν στο γιατρό. Αναλύεται επίσης, ο ρόλος του προσυμπτωματικού ελέγχου και της διατροφής,  στην προάσπιση της υγείας μας, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Οι συνεργάτες του HeartTeam,  δίνουν συμβουλές για ένα πιο υγιεινό μοντέλο ζωής και μας παρουσιάζουν μεθόδους μείωσης παραγόντων κινδύνου, για να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής και αύξηση του προσδόκιμου ορίου της. Περισσότερα για το έργο της Heart  Team στο www.heartteam.gr για άρθρα και ενημέρωση.

Η επικονωνιολόγος Ιφιγένεια Τσαντίλη M.Sc. συναντήθηκε για τις ανάκγες της εκπομπής και με την ενδοκρινολόγο Δρ. Βάια Λαμπαδιάρη, Αναπ. Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, που ειδικεύεται στο σακχαρώδη διαβήτη.

Η γιατρός και μέλος της Heart Team, ανέπτυξε θέματα ορμονικών διαταραχών, παχυσαρκίας, παιδικού διαβήτη που αυξήθηκε και τον ρόλο της στην ομάδα. Στην εκπομπή παρουσιάζονται οι διατροφικές συνήθειες και τα μοντέλα διατροφής που ακολουθούμε σήμερα. Τέλος, ενημερωνόμαστε για μύθους και αλήθειες πάνω σε θέματα διατροφής και άσκησης.

Δείτε την εκπομπή, την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 23:00 στο κανάλι Body in Balance Gr. που εκπέμπει αποκλειστικά στο 456 της Cosmote TV. Η εκπομπή προβάλλεται σε επανάληψη την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 στις 14:00

 Προχωράμε μαζί "Εστιά/ζωντας" στα ουσιώδη.

Τελευταία νέα