Εργασιακό Περιβάλλον και Σχέσεις (Online event)

 

Δευτερα 28 Σεπτεμβρίου 2020 

Θεματική ενότητα “Εργασιακό Περιβάλλον και Σχέσεις”

Ώρα: 20:00 - 21:30

Αναμετάδοση

ΖΟΟΜ: https://us02web.zoom.us/j/85422680033...

FaceBook: 

https://www.facebook.com/3rdhumanlinksfestival2020

Ομιλητής:
Αντωνίου Σταμάτης, Αναπλ. Καθηγητής Ψυχολογίας ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ, Διευθυντής Εργαστηρίου Κοινωνικής & Οργανωσιακής Ψυχολογίας, Υπεύθυνος Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ειδική Αγωγή»

Θέμα: “Εργασιακό στρες & επαγγελματική εξουθένωση (burnout): Στρατηγικές αντιμετώπισης & συγκρίσεις μεταξύ επαγγελμάτων”

Tο εργασιακό στρες έχει αποτελέσει αντικείμενο συστηματικής διεπιστημονικής μελέτης, κυρίως ως προς την επισήμανση των σημαντικών επιπτώσεών του στη συνολική ευεξία του σύγχρονου εργαζόμενου αλλά και ως προς τον προσδιορισμό των σοβαρών συνεπειών του για τους οργανισμούς αναδεικνύοντάς το ως σύγχρονο οργανωσιακό φαινόμενο. Το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης/ΕΕ (burnout) αναφέρεται σε συμπτωματολογία ψυχοσωματικής καταπόνησης λόγω και των στενών διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ επαγγελματιών και αποδεκτών των υπηρεσιών τους. Διεθνώς, οι έρευνες για την ΕΕ επικεντρώνονται κυρίως στους επαγγελματίες υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας όπως εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εν κατακλείδι, συνιστά το αποτέλεσμα χρόνιου και μη ορθολογικώς διαχειριζόμενου στρες που βιώνουν οι εργαζόμενοι προκειμένου να ανταποκριθούν με επάρκεια σε πολλαπλούς ρόλους και αποδεικνύεται μία πολυδιάστατη διαδικασία που επιδεινώνεται διαρκώς ώστε να μην είναι πλέον σε θέση ο επαγγελματίας να ανταποκριθεί, στοιχειωδώς ενίοτε, στα εργασιακά του καθήκοντα.

Συντονίζει: Γιώργος Κράλλης

Η παρακολούθηση των ομιλιών ειναι δωρεάν και ελεύθερη για το κοινό.

Τελευταία νέα