Αρχέλων Kids Day στη Ζάκυνθο

 

Παρακολουθείστε με τους φίλους ή τα παιδιά σας το εκπαιδευτικό Sea Turtle Tour του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ στην Ζάκυνθο, ώστε να  ενημερωθείτε για να αγαπήσετε αυτά τα μοναδικά και απειλούμενα πλάσματα.

Ελάτε μαζί μας κάθε Κυριακή για εκπαίδευση και παιχνίδια στην Ημέρα των Παιδιών μας. Ξενοδοχείο Crysta Beach, Ζάκυνθος.

Οι εθελοντές του ARCHELON έχουν πολλές διασκέδαστες δραστηριότητες για νέους επισκέπτες και θα σας ενημερώσουν για τις θαλάσσιες χελώνες.

Μπορείτε να μας επισκεφθείτε Κυριακή πρωί μεταξύ 10: 00-12: 00. Στις 11:00 οι εθελοντές κάνουν μια παρουσίαση για τους επισκέπτες.

Στον κόλπο του Λαγανά υπάρχουν έξι παραλίες ωοτοκίας συνολικού μήκους 5,5 χλμ. στο Μαραθωνήσι, τον Ανατολικό Λαγανά, το Καλαμάκι, τα Σεκάνια, τη Δάφνη και το Γέρακα, όπου γίνονται κατά μέσο όρο 1.200 φωλιές ανά έτος.

 

 

Οι παραλίες ωοτοκίας της Καρέτα, οι βιότοποι της μεσογειακής φώκιας, τα υποθαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας, σημαντικοί σταθμοί μετανάστευσης πουλιών και βιότοποι ενδημικών φυτών συμπεριλαμβάνονται στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου. Μέρος της περιοχής του Πάρκου αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό, ενώ στις ζώνες απόλυτης προστασίας και προστασίας της φύσης διατηρείται η φυσικότητα του τοπίου. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ συνεργάζεται με τον Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου, τις τοπικές αρχές και άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του.

Το πρόγραμμα του ΑΡΧΕΛΩΝ για τη συστηματική καταγραφή της αναπαραγωγικής δραστηριότητας στη Ζάκυνθο άρχισε το 1984 και από το 2000 γίνεται σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου.

Σας καλούμε να γνωρίσετε τα θαυμάσια αυτά πλάσματα και να ενημερωθείτε για τους τρόπους διάσωσης και προστασίας τους. 

 

Τελευταία νέα