Τεχνική Αλεξάντερ: αλλάξτε στάση και κερδίστε ευεξία

texniki-alexander

Γνωρίστε μια μέθοδο που μπορεί να αλλάξει την ποιότητα ζωή σας και να σας βοηθήσει να προλάβετε ή αν χρειαστεί να αντιμετωπίσετε δεκάδες προβλήματα.

 
Τι ακριβώς είναι;
Η τεχνική Αλεξάντερ είναι μια θεραπεία σύμφωνα με την οποία οι σκέψεις μας βρίσκονται σε αλληλεπίδραση με τη στάση αλλά και την κίνηση του σώματός. Εστιάζει το ενδιαφέρον της στη διόρθωση της στάσης του σώματός και συγκεκριμένα στις συνήθειες που θεωρείται ότι μειώνουν τη λειτουργικότητα του. Η τεχνική Alexander μας δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε πώς να χρησιμοποιούμε το σώμα μας ώστε να προλαμβάνουμε τραυματισμούς και ενοχλήσεις. Η τεχνική αναπτύχθηκε το 1890 από τον Φρέντερικ Αλεξάντερ, ηθοποιό από την Αυστραλία και συμβάλλει στην ευθυγράμμιση του κεφαλιού, του αυχένα και των μυών της πλάτης και- ολόκληρου του νευρομυϊκού συστήματος.
 
Που μπορεί να μας βοηθήσει
Η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να θεραπεύσει μια σειρά  παθήσεων όπως κεφαλαλγίες, οσφυαλγίες, άγχος, αϋπνία, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, γαστρεντερικές διαταραχές κ.α. Μια σειρά ασκήσεων θα βοηθήσει σταδιακά τη δυνατότητα σας να εκτελείτε συγκεκριμένες κινήσεις που σκοπό έχουν να βελτιώσουν τη στάση του σώματός σας και την ισορροπία σας, προκειμένου να ανακουφιστείτε από τον πόνο. Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 1 ώρα.
Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα η τεχνική Αλεξάντερ μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το χρόνιο πόνο στη μέση, ο οποίος σας ταλαιπωρεί εκπαιδεύοντάς σας στη σωστή στάση. 

Στη μελέτη συμμετείχαν πάνω από 500 ασθενείς. Πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στα Πανεπιστήμια του Σαουθάμπτον και του Μπρίστολ, και στο πλαίσιο της διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς που είχαν διδαχθεί την τεχνική Αλεξάντερ και τη συνδύαζαν με άσκηση, ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση μετά από έναν χρόνο. 

Η μελέτη δημοσιεύθηκε ηλεκτρονικά από την επιθεώρηση «Βritish Μedical Journal».
 

Σχετικά Άρθρα