Σταμάτα την τριχόπτωση εναλλακτικά!

Η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης εναλλακτικά έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Αν νομίζεις ότι έχεις δοκιμάσει τα πάντα από σαμπουάν, συμπληρώματα διατροφής για την τριχόπτωση ή ειδικές θεραπείες και δεν έχεις δει αποτέλεσμα, τότε πριν παραδώσεις τα όπλα δες τι προτείνουν για την τριχόπτωση η ομοιοπαθητική, η αρωματοθεραπεία και ο βελονισμός.
 
Η ομοιοπαθητική για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης
 
Στην ομοιοπαθητική κάθε ασθενής είναι διαφορετικός, ακόμα κι αν η πάθηση ή το σύμπτωμα είναι κοινό. Έτσι, ένας ειδικός της ομοιοπαθητικής θα σου προτείνει σίγουρα μία θεραπεία, που θα είναι αποκλειστικά για εσένα και θα προκύψει από τη λήψη του ιστορικού σου και τις ιδιαιτερότητες του οργανισμού, αλλά και του ψυχισμού σου. Ομοιοπαθητικά φάρμακα που δίνονται συχνά για την τριχόπτωση είναι η άρνικα (αν προκλήθηκε από κάποιο τραυματισμό), το φωσφορικό οξύ (αν εμφανίστηκε μετά από κάποιο ψυχολογικό σοκ) ή το lycopodium (αν η τριχόπτωση έκανε την εμφάνισή της μετά την εγκυμοσύνη).
 
Η αρωματοθεραπεία για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης
 
Τα αιθέρια έλαια διεισδύουν στα αιμοφόρα αγγεία και ενισχύουν τη θρέψη της τρίχας. Επιπλέον, βοηθούν στην εξισορρόπηση των ορμονών, ενώ με το μασάζ εισχωρούν καλύτερα στην πάσχουσα περιοχή. Αν αντιμετωπίζεις κάποιο μικρό ή μεγάλο πρόβλημα υγείας, πριν ξεκινήσεις την αρωματοθεραπεία είναι χρήσιμο να ενημερώσεις το γιατρό σου.
Δοκίμασε αυτό το μείγμα αιθέριων ελαίων: Σε ένα σκουρόχρωμο μπουκαλάκι ανακάτεψε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 3 σταγόνες δεντρολίβανου. Στη συνέχεια πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι jojoba και 4 κουταλάκια του γλυκού λάδι από κουκούτσια σταφυλιού. Κάνε κάθε βράδυ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με αυτό το μείγμα (αφού πρώτα το ανακινείς) για 2 λεπτά.
 
Ο βελονισμός για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης
 
Ο βελονισμός προάγει την ικανότητα ανάρρωσης του οργανισμού ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και, σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να ανακόψει την τριχόπτωση ή και να αναστρέψει την απώλεια μαλλιών. Ένα κλασσικό εργαλείο των βελονιστών είναι το σφυρί plum blossom. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό σφυρί που έχει στην επιφάνειά του 5-7 βελόνες. Ο βελονιστής θα το χρησιμοποιεί πιέζοντας το σε διάφορες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής. Οι βελόνες διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και τονώνουν την επιδερμίδα.

Σχετικά Άρθρα