Πώς να χάσετε κιλά αυτό το καλοκαίρι σε τρεις μόνο εβδομάδες με τη δίαιτα Λίντμπεργκ (Eβδομάδα 1η)

O Δρ. Φαίδων Λίντμπεργκ είναι διεθνώς αναγνωρισμένος παθολόγος - διαβητολόγος και ειδικός σε θέματα διατροφής.

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, απ' όπου ξεκίνησε και το έντονο ενδιαφέρον του για τη μαγειρική. Μια οικογενειακή προδιάθεση στο διαβήτη ήταν η αιτία της ειδίκευσης του σε ορμονικές διαταραχές. Εργάστηκε στα πεδία της ενδοκρινολογίας, της παχυσαρκίας και των διαταραχών του μεταβολισμού στη Νορβηγία και στις ΗΠΑ. Έχει ιδρύσει μια σειρά από εξαιρετικά επιτυχημένες κλινικές μεταβολισμού στη Νορβηγία. Έχει συγγράψει ήδη 20 βιβλία τα οποία έχουν κυκλοφορήσει σε 21 χώρες κι έχουν πουλήσει περισσότερα από 500.000 αντίτυπα. Από τη Νορβηγία μας έστειλε ένα πρόγραμμα διατροφής για  να χάσουμε κιλά αυτό το καλοκαίρι.

"Να ΄μαστε πάλι στο καλοκαίρι και με τις διακοπές προ των πυλών. Και τώρα που έχουμε βγάλει από την ντουλάπα τα καλοκαιρινά μας ρούχα, πολλοί ίσως ανακαλύπτουμε ότι είτε αυτά "μάζεψαν"  κατά τη χειμερινή αποθήκευση είτε εμείς "φαρδύναμε". Καιρός λοιπόν για μια καινούργια αρχή, για το καλό της υγείας μας. Επειδή το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία αποτελούν έναν
από τους σημαντικότερους κινδύνους για πιθανή μελλοντική εκδήλωση διαβήτη, καρδιαγγειακών νόσων, χρόνιων φλεγμονοπαθειών και των πιο συνηθισμένων μορφών καρκίνου, είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με καλύτερη διατροφή, περισσότερο άσκηση, αρκετό ύπνο (αφού η έλλειψη και η κακή ποιότητα ύπνου συμβάλλουν στη δημιουργία υπέρβαρου) και μείωση-αντιμετώπιση του άγχους, που ρίχνει το μεταβολισμό και τις καύσεις. Ποτέ δεν είναι αργά, και όπως δείχνουν νέες έρευνες το κάθε γεύμα μας παίζει ρόλο. Σας παρουσιάζω λοιπόν, ένα διατροφικό πρόγραμμα τριών εβδομάδων με  πεντανόστιμες, εύκολες και υγιεινές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε άνετα τα περιττά κιλά πριν τις διακοπές.

 


 

Πρόκειται για τη δίαιτα Λίντμπεργκ ή Greek Doctor's Diet, όπως έγινε διεθνώς γνωστή, αφού τα βιβλία μου έχουν κυκλοφορήσει σε 21 χώρες και 14 γλώσσες και πάνω από 500.000 αντίτυπα.
Να θυμάστε ότι στο πρόγραμμα της κάθε ημέρας μπορείτε να αντιστρέφετε τα γεύματα, ανάλογα με το πόση όρεξη έχετε και τι προτιμάτε (π.χ. το κολατσιό να γίνει το πρωινό σας ή το μεσημεριανό το βραδινό). Επίσης, μπορείτε να επαναλάβετε μια μέρα δύο φορές για  να έχετε λιγότερη προετοιμασία και να σας μένει περισσότερος χρόνος για δραστηριότητες."
 

Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι με πολλή υγεία και καλή επιτυχία!

 

Δρ. Φαίδων Λίντμπεργκ
Ιατρός Ειδικός Παθολόγος-Διαβητολόγος

 


 

Σχετικά Άρθρα