O δρόμος προς την ανέλιξη.

Σεμινάριο "Η Σπείρα της Θετικής Ενέργειας" ως ο δρόμος προς την ανέλιξη.  Μια βιωματική εμπειρία που περιλαμβάνει ηχοθεραπεία, χοροθεραπεία, σε συνδυασμό με Tai Tci Chuan τεχνικές και ασκήσεις διαλογισμού, για να βιώσουμε τη φιλοσοφία του Γιν Γιανγκ και τη θεωρία των αλλαγών. 
 
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να έρθουμε σε επαφή με την αχρησιμοποίητη δύναμή μας και να διευκολύνουμε την είσοδό μας σε μια σφαίρα αγνής αντίληψης. Εκεί απελευθερώνεται η προθεσή μας για την γνωριμία με την αυθεντικότητά μας. Οι Ολμέκοι πρώτοι παρατήρησαν 2000 χρόνια π.Χ. ότι όταν βρίσκονταν σε κατάσταση αυξημένης συνείδησης, το σώμα κινείται ακούσια με αρμονικό τρόπο και ότι αυτές οι κινήσεις προέρχονταν από μια ασυνήθιστη φυσική και πνευματική πληρότητα. Σχηματίζοντας τη Σπείρα επανακτούμε χαμένα αισθητηριακά δεδομένα ενώ συντονιζόμαστε με τη ροή που μας επαναφέρει σε μια υψηλή αίσθηση αυτοαντίληψης και κατακτάμε στο μέγιστο βαθμό την επίγνωσή μας.
 
Βιώνουμε την ολότητα γιατί συγχρονιζόμαστε με τη ροή, εναρμονιζόμαστε με γνωστούς και άγνωστους νόμους του σύμπαντος και νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση. Ο γνωστός ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής του περασμένου αιώνα Καρλ Γιούνγκ λέει ότι υπάρχει πιθανότητα επαφής με το συλλογικό ασυνείδητο, εκεί καταργούνται όλα τα εμπόδια της γήινης υλικής υπόστασης και βιώνουμε την εμπειρία της ύπαρξης. «Η εκστατική εμπειρία καταργεί στο βαθμό της έντασης και της επιτυχίας της, τα νευρωτικά διαχωρίσματα και ενοποιεί τις ψυχικές δυνάμεις σε όλα τους τα επίπεδα».
 
Απελευθερώνουμε τον θυμό, τη θλίψη, την απόγνωση, τη μεμψιμοιρία, το αίσθημα αδικίας, τα αρνητικά σενάρια, την απόγνωση, και την καταπιεσμένη οργή που είναι η αιτία όλων των ψυχικών εντάσεων, μέσω της κίνησης στη Σπείρα της Θετικής Ενέργειας. Αφήνουμε σωματικές και ψυχικές εντάσεις και χαλαρώνουμε από το άγχος που προκαλούν εξωτερικοί παράγοντες. Με την κίνηση εκφράζουμε συναισθήματα και ερχόμαστε σε επαφή με άλλους που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις. Ο χορός και η κίνηση γενικότερα στην πιο απλή και δημιουργική της μορφή συντελεί στην απελευθέρωση του εαυτού και την ένωση με την πρωτόγονη πηγή ζωής και αφθονίας.
 
Η θεραπεία επιτυγχάνεται με το συνδυασμό κίνησης και ηχοθεραπείας, που ασχολείται με τις ευεργετικές επιδράσεις των ηχητικών δονήσεων στον ανθρώπινο οργανισμό. Βασίζεται στην επιστήμη της Κυματικής, σύμφωνα με την οποία, κάθε υγιές όργανο εκπέμπει μια συγκεκριμένη δόνηση και η μεταβολή της σημαίνει την δυσαρμονία και ίσως την εμφάνιση κάποιας ασθένειας. Οι λέξεις παράγουν δόνηση, οι ήχοι παράγουν δόνηση, η κίνηση παράγει δόνηση. Ένα μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης στον εσωτερικό εαυτό με όχημα την αναπνοή και πλοηγό την αρχαία δόνηση των κρουστών.
 
Στη βιωματική αυτή εμπειρία που διαπιστωμένα οδηγεί στην ανέλιξη συνεργάζονται ο ηχοθεραπευτής Νίκος Αθανασίου και η εισηγήτρια της καινοτόμου χοροθεραπευτικής πρότασης Ιφιγένεια Τσαντίλη.
 
Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 / 1.30μμ / ξενοδοχείο Κάραβελ / αίθουσα 4

Σχετικά Άρθρα