Μενού τριών εβδομάδων για να χάσουμε τα κιλά των γιορτών από τον Δρ.Λίντμπεργκ (Eβδομάδα 3η)

Συνεχίζουμε για τρίτη και τελευταία εβδομάδα το διατροφικό πρόγραμμα με πεντανόστιμες, εύκολες και υγιεινές συνταγές, που θα σας βοηθήσει να χάσετε άνετα τα περιττά κιλά των γιορτών και να κάνετε μία καλή νέα αρχή. Μπορείτε να αδυνατίσετε υγιεινά, αποτελεσματικά και χωρίς στερήσεις.

Eurodiet: Δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων/υψηλών πρωτεϊνών με ιατρική παρακολούθηση

 

Στα ιατρικά μας κέντρα στη Νορβηγία, όπου έχουμε αντιμετωπίσει πάνω από 12.000 άτομα με προβλήματα μεταβολισμού τα τελευταία χρόνια, σε περιπτώσεις σημαντικού υπέρβαρου (πάνω από 10 κιλά) χρησιμοποιούμε μια εξαιρετικά αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο αδυνατίσματος με υποχρεωτική ιατρική παρακολούθηση, που βασίζεται σε τέσσερις φάσεις. Η μέθοδος λέγεται Eurodiet, αναπτύχθηκε στη Γαλλία πριν από 15 χρόνια και βασίστηκε σε έρευνες του αμερικανικού Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.​​​​​​

Εφαρμόζεται δε σε πάνω από 20 χώρες και τώρα υπάρχει και στην Ελλάδα. Η μέθοδος Eurodiet, της οποίας η πρώτη φάση στην ιατρική ορολογία ονομάζεται protein-sparing modified fast, ενδείκνυται για αυτόυς που έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) πάνω από 30 ή πάνω από 27 αν έχουν ταυτόχρονα και κάποιο άλλο ιατρικό πρόβλημα που οφείλεται στο υπέρβαρο.

 

Η πρώτη φάση της δίαιτας, που συνιστά αρκετή ποσότητα πρωτεϊνης και μόνο μια πολύ περιορισμένη ποσότητα υδατανθράκων ( ή την πλήρη αποφυγή τους), σε συνδυασμό με μικρές ποσότητες λίπους, εφαρμόζεται για περιορισμένο χρόνο και επακολουθεί μια βαθμιαία αύξηση σε υδατάνθρακες και λίπος και σε πρόσληψη ενέργειας στις επόμενες τρεις φάσεις. Ποια είναι τα προτερήματα της; Η γρήγορη μείωση βάρους, κυρίως από απώλεια λίπους και μείωση της περιμέτρου συντηρώντας ταυτόχρονα τη μυϊκή σας μαζα. Επίσης η απουσία της πείνας στις φάσεις 1 και 2 εξαιτιάς της παραγωγής κετονοσωμάτων (οργανικές ουσίες που μειώνουν την όρεξη) από την κάυση του λίπους. Εύκολη στην εφαρμογή, χάρη σε μια μεγάλη σειρά από υψηλών-πρωτεϊνών γεύματα και ενός απλού στη χρήση και ολοκληρωμένου προγράμματος. Είναι ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που οδηγεί σε μια ισορροπημένη διατροφή, απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη συντήρηση του βάρους.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες ενημερωθείτε από το site www.fedon.no ή διαβάστε τα βιβλία μου “Greek Doctor's Diet”, όπως έγινεαν γνωστά, αφού έχουν κυκλοφορήσει σε 20 χώρες και 14 γλώσσες και πάνω από 500.000 αντίτυπα. Σας εύχομαι καλή χρονιά με πολλή υγεία και καλή επιτυχία!

 

Φαίδων Λίντμπεργκ

Παθολόγος-Διαβητολόγος

Διευθυντής τηςDr. Lindberg’s Clinic, Οσλο, Νορβηγία

 


 

Σχετικά Άρθρα