Κίνηση Tai Chi ως απελευθέρωση

 

Το Tai Chi είναι πανάρχαια μέθοδος ήπιας άσκησης που βοηθάει την υγεία μας αποδεδειγμένα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το Tai Chi δρα θετικά στη βελτίωση της διάθεσής μας.

Με τη σωστή ροή ενέργειας που επιτυγχάνεται μέσω των ασκήσεων του Tai Chi μπορούμε να χαλαρώσουμε, με αποτέλεσμα να είμαστε πιο υγιείς ψυχικά και πιο ήρεμοι στις αντιδράσεις μας. Η θετική σκέψη μας βοηθάει επίσης να αντιμετωπίζουμε τις όποιες αντιξοότητες στη καθημερινότητά μας.

Ας δούμε πώς μπορεί το Tai Chi να μας βοηθήσει στο να αποβάλλουμε αρνητικά συναισθήματα, να τα απελευθερώσουμε με τεχνικές και να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας από όλα αυτά που μας επιβαρύνουν και επηρεάζουν την υγεία μας.
 

Ο Medo Attaalla συνεργάτης του Body in Balance Greece, καθηγητής Φυσικής Αγωγής από το Πανεπιστήμιο Helwan του Καΐρου.
Στο δίωρο σεμινάριο στο Detox weekend που γίνεται στο πλαίσιο των Body in Balance Weekends, θα μας εισάγει στην έννοια του θυμού και τις ιδιότητές του.Θα εξετάσουμε τον θυμό, προς τον εαυτό μας και τους άλλους. Μας προτρέπει να κάνουμε τεχνικές Tai Chi, ώστε να μετατρέψουμε το θυμό μας σε κάτι θετικό.

 

Θα δουλέψουμε πάνω στα εξής σημεία:

  • Πώς ο θυμός μπορεί να είναι ευκαιρία για διόρθωση.
  • Ο θυμός και τα εξωτερικά όργανα.
  • 4 απλά βήματα πώς να προλάβεις τον θυμό πριν εκδηλωθεί.
  • Σωματικές και νοητικές ασκήσεις για να απελευθερώσεις από τον θυμό. 

“Ο σκοπός της διδασκαλίας είναι να φτάσουμε την ψυχή στην ανώτερη πηγή, το σώμα στην καλύτερη φυσική κατάσταση και το νου στην απόλυτη γαλήνη”, μας εξηγεί ο Medo Attaalla ο οποίος ασκεί θεραπευτικό Tai Chi / Qi Gong και παράλληλα είναι σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης.
 

Το σεμινάριο θα γίνει την Κυριακή 10 Μαρτίου, ώρες 16:30-18:30

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=cL5xeKaclxQ

Σχετικά Άρθρα