Εσείς πόσο καλά γνωρίζετε τον εαυτό σας;

Εσείς πόσο καλά γνωρίζετε τον εαυτό σας;

Εσείς πόσο καλά γνωρίζετε τον εαυτό σας; Ο Σωκράτης θεωρούσε αρχή της σοφίας το «Γνώθι Σ αυτόν". Γιατί, όμως, είναι τόσο σημαντική αυτή η εσωτερική διαδικασία;
 
Τα οφέλη της αυτογνωσίας
 Ευτυχία
Θα είστε πιο ευτυχισμένοι όταν μπορέσετε να εκφράσετε ποιοι είστε. Επιπλέον, εκφράζοντας τις επιθυμίες σας, θα είναι πιο πιθανό να πάρετε αυτό που θέλετε.
Λιγότερες εσωτερικές συγκρούσεις
Όταν οι εξωτερικές ενέργειές σας είναι σύμφωνες με τα εσωτερικά σας συναισθήματα και αξίες, θα αντιμετωπίσετε λιγότερες εσωτερικές συγκρούσεις.
Καλύτερη λήψη αποφάσεων
Όταν γνωρίζετε τον εαυτό σας, είστε σε θέση να κάνετε καλύτερες επιλογές για τα πάντα, τόσο σε μικρές αποφάσεις, όπως ποιο πουλόβερ θα αγοράσετε, όσο και σε μεγαλύτερες,  όπως ποιος θα είναι ο/η σύντροφός σας για την υπόλοιπη ζωή σας.
Αυτοέλεγχος
Όταν γνωρίζετε τον εαυτό σας, καταλαβαίνετε τι σας παρακινεί να αντισταθείτε στις κακές συνήθειες και να αναπτύξετε καλές. Θα έχετε την ιδέα να μάθετε ποιες αξίες και στόχοι ενεργοποιούν τη θέληση σας.
Αντοχή στην κοινωνική πίεση
Όταν βασίζεστε στις αξίες και τις προτιμήσεις σας, είναι λιγότερο πιθανό να πείτε "ναι" όταν θέλετε να πείτε "όχι".
Ανοχή και κατανόηση των άλλων
Η συνείδησή σας για τις δικές σας αδυναμίες και τους αγώνες μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους άλλους.
Ζωτικότητα και ευχαρίστηση
 Όντας όντως αληθινός, σας βοηθά να αισθάνεστε πιο ζωντανοί και να κάνετε την εμπειρία της ζωής σας πλουσιότερη, μεγαλύτερη και πιο συναρπαστική.
 
 

Σχετικά Άρθρα