Διατροφή που ενεργοποιεί τον οργανισμό

Ο χειμώνας είναι η περίοδος που η ενέργεια στρέφεται προς τα μέσα. Αυτό παρατηρούμε και στην Φύση. Αυτή η διεργασία είναι αναγκαία για να ανακτήσουμε δυνάμεις ώστε να μπορέσουμε να "ανθίσουμε" την Άνοιξη και να "λάμψουμε" το καλοκαίρι. Για να "εκμεταλλευθούμε" αυτή την περίοδο, χρειαζόμαστε δυναμικό τρόπο μαγειρέματος, τροφές που δυναμώνουν και δεν ανοίγουν την ενέργειά μας, και καρυκεύματα με βάση το αλάτι που θα μας ενισχύσουν σε πεπτικό και ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Ελάτε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στο Dolce Riviera και μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε την τροφή και την μαγειρική για να δυναμώσετε και να είστε ήρεμοι.

 

Ο Σταύρος Καραγιλάνης θα δημιουργήσει και αυτό το weekend στο Dolce Attica Riviera, ευφάνταστα και νόστιμα πιάτα, με έμφαση στην Ελληνική γαστρονομική παράδοση κι επιρροές από την κουζίνα της Άπω Ανατολής. Ο εμπνευστής των ONE Project (www.oneproject.gr), θα μοιραστεί τα μυστικά της Μακροβιοτικής διατροφής για να ενδυναμώσουμε τον οργανισμό μας αυτό τον χειμώνα και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ώστε να έχουμε υγεία και μακροζωία.

Το σεμινάριο του Σταύρου Καραγιλάνη «Διατροφή που ενεργοποιεί τον οργανισμό» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13/1/2019  11:00 - 13:30  και στη συνέχεια θα απολαύσουμε τις συνταγές του.

 

 

Για το συγκεκριμένο σεμινάριο προτείνει:

 

  • ΟύμεΣοΚούζου: το φυσικό αντιβιοτικό και ενδυναμωτικό του πεπτικού και ανοσοποιητικού συστήματος
  • Σούπα με Μίσο: ενίσχυση της πέψης με πλούτο προβιοτικών και ενζύμων
  • Ριζότο με ρεβύθια και κρέμα πράσου: ένα πιάτο-πλήρες γεύμα, για εξοικονόμηση χρόνου και υποστήριξη της υπογλυκαιμίας
  • Λαχανικά κατσαρόλας: για ενδυνάμωση και ηρεμία

 

 

Ούμε Σο Κούζου (Ume Sho Kuzu)

 

ΥΛΙΚΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βήμα 1 : Ψιλοκόβω ή λιώνω το ουμεμπόσι, να γίνει σχεδόν σαν πάστα, και το αφήνω στην κούπα μου.

Βήμα 2 : Διαλύω το κούζου σε 2 κουταλιές κρύο νερό.

Βήμα 3 : Βάζω το νερό σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι και προσθέτω το διαλυμένο κούζου.

Βήμα 4 : Το φέρνω σε σημείο βρασμού και χαμηλώνω τη φωτιά να σιγομαγειρεύεται. Ανακατεύω συνεχώς να μην κολλήσει για 2-3 λεπτά.

Βήμα 5 : Τώρα το μείγμα αρχίζει να γίνεται διάφανο. Προσθέτω το σόγιου και ανακατεύω για άλλα 2-3 λεπτά.

Βήμα 6 : Σερβίρω το κούζου στην κούπα μου, πάνω από το ουμεμπόσι, το οποίο ανακατεύω να αναμιχθεί σε όλο το ρόφημα.

Βήμα 7 : Πίνω σιγά σιγά με κουταλάκι, όσο είναι ζεστό.

 

Σταύρος Καραγιλάνης

Vegan Macrobiotic nutrition

www.oneproject.gr
 

Σχετικά Άρθρα