Διατροφή για Ομορφιά

Διατροφή για ομορφιά

“Η τροφή σου το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου.” Μας δίδαξε ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ολιστικής διατροφής.

Πόσο συχνά όμως παραπονιόμαστε για κούραση, έλλειψη ενέργειας, άγχος, θαμπό δέρμα, ρυτίδες;

Η λύση είναι μια και κρύβεται μέσα μας! Είναι ο ίδιος ο πολύτιμος οργανισμός μας που δεν έχουμε μάθει να φροντίζουμε, αλλά η φύση τον έχει σχεδιάσει έτσι ώστε να μας κρατάει υγιείς, νέους και ευτυχισμένους, αν απλά αφήσουμε και δεν τον μπλοκάρουμε από το να κάνει τις λειτουργίες του. Είναι το χαμένο παζλ υγείας, ομορφιάς και ισορροπίας.

Άρα η τροφή μας είναι η ομορφιά μας και η ομορφιά μας η τροφή μας, θα μπορούσαμε να πούμε.

 

 

Αναπόφευκτα αναρωτιώμαστε πώς μπορεί ένα ποτήρι χυμού ή ένα υγιεινό γεύμα να βοηθήσει την επιδερμίδα να λάμψει την στιγμή που εκεί έξω, στην αγορά, υπάρχουν ένα σωρό κρέμες με ανακλαστές φωτός και άλλες τεχνολογίες που μπορούν να σου παρέχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

 

 

Η εξήγηση έρχεται μόλις κατανοήσουμε ότι το δέρμα είναι σε στοιβάδες. Γίνεται η ανανέωση των κυττάρων, αυτά τα κύτταρα περνάνε στις στοιβάδες της επιδερμίδας και κάποια στιγμή φτάνουν στην εξωτερική στοιβάδα που είναι αυτή που βλέπουμε εμείς, αυτή που μακιγιάρουμε και αυτή που περιποιούμαστε με τις κρέμες μας.
 

Αυτή η επιδερμίδα διατηρείται για 28 μέρες και οι 28 μέρες μεταφράζονται σε νεκρά κύτταρα και γι’αυτό κάνουμε απολέπιση, γιατί από μέσα βγαίνουν τα καινούργια μας κύτταρα.

Αυτά τα καινούργια κύτταρα η κρέμα που βάζουμε εμείς δεν τα έχει θρέψει γιατί δεν είχαν έρθει στην επιφάνεια. Θα τα θρέψει τη στιγμή που θα έρθουν στην επιφάνεια.

Η διατροφή όμως που είναι πλούσια σε ωμές φυτικές τροφές είναι το «beauty from within» δηλαδή δρουν όταν τα κύτταρα δημιουργούνται πολύ πριν έρθουν στην επιφάνεια.

Και όταν αυτό γίνει και τα κύτταρα αυτά έρθουν στην ανώτερη στοιβάδα του δέρματος που λέγεται επιδερμίδα, τότε είναι ήδη υγιή.

 

Στο σεμινάριο διατροφής που γίνεται στο πλαίσιο του Beauty Weekends και διοργανώνεται από το κανάλι Body in Balance Greece στο Dolce Attica Riviera στη Βραυρώνα, θα μαγειρέψουμε συνταγές με θέμα

“ Eating for Beauty”.

 

Το δέρμα του προσώπου είναι πολύ λεπτό και χρειάζεται τροφές με υψηλή θρεπτική και αντιοξειδωτική αξία. Χρησιμοποιώντας καλά λιπαρά οξέα (αβοκάντο, λιναρόσπορος, ωμοφαγική σοκολάτα) και αντιοξειδωτικά (φρούτα του δάσους, acai), θα φτιάξουμε γρήγορες και εύκολες συνταγές, όπως ένα Acai Bowl και Noodles κολοκυθιού με πέστο που θρέφουν την επιδερμίδα εκ των έσω, για να κατακτήσουμε την ομορφιά inside out!

 

Αρετή Καφαντάρη

Σύμβουλος Ολιστικής Διατροφής | Juice Therapist | Raw Food Chef

 

Zucchini Pesto Noodles

https://www.youtube.com/watch?v=uDjSbwutqC4&list=PLUtL8UyrYXcO3LbAYPtZhSY_EqpYA2s2B&index=5

 

 

Σχετικά Άρθρα