Αντίστροφη μέτρηση για τον 37ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Όλα είναι έτοιμα για τους αγώνες το Σαββατοκύριακο 9-10 Νοεμβρίου 2019 με την συμμετοχή 60.000 δρομέων από 104 χώρες.

«Το μεγαλύτερο ετήσιο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας», όπως είπε στη συνέντευξη τύπου η νικήτρια του 2018 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου, Ελευθερία Πετρουλάκη.

60.000 δρομείς φέτος θα πάρουν μέρος για να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, δημιουργώντας ένα ανθρώπινο ποτάμι. Καταφθάνουν στην Αθήνα από όλο τον κόσμο συμμετέχοντας σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού. Προετοιμάστηκαν για να διανύσουν 42.195 χιλιόμετρα, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει τη δύναμη και η ψυχή την θέληση να κατακτήσει ένα τόσο σπουδαίο στόχο.

Ένα αθλητικό γεγονός που συνδέει όλους τους δρομείς με την ιστορία, την αλληλεγγύη και την αγάπη για τον αθλητισμό.

Ταυτόχρονα αποτελεί πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός που προβάλλει διεθνώς την χώρα μας και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών, οι οποίοι έρχονται από όλα τα μήκη και πλάτη της γης για να συνοδέψουν τους αθλητές και άλλοι για να ζήσουν από κοντά μια τόσο ξεχωριστή εμπειρία.

 

 

Η φετινή διοργάνωση εκτός από την μεγάλη συμμετοχή αθλητών έχει και άλλες ιδιατερότητες, αφού οι αγώνες διεξάγονται σε δυο ημέρες. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, διευκρίνησε: «Πολλά είναι τα διαφορετικά και καινούργια πράγματα που θα έχουμε στην 37η έκδοση του Μαραθωνίου της Αθήνας. Να ξεκινήσω από το καινούργιο μετάλλιο του αγώνα, για το οποίο δηλώνουμε ιδιαίτερα ευτυχείς. ´Ενα μετάλλιο φέτος με την υπογραφή του Αλέκου Φασιανού και το οποίο για τα επόμενα επτά χρόνια θα υπογράφεται από έναν σπουδαίο Έλληνα ή ξένο δημιουργό. Του χρόνου από τον καθηγητή Κώστα Βαρώτσο και το 2021 από τον Γιάννη Ψυχοπαίδη. Θα αποκτήσει, πιστεύω, μεγάλη συλλεκτική αξία. Επίσης, θα έχουμε το Σάββατο έναν μεγάλο αγώνα, τα 10 χλμ, ένα νέο μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών, τους 60.000 δρομείς, με τους οποίους τα όριά μας καλύφτηκαν και με 14.500 δρομείς που μας έρχονται από 104 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Πάντα βέβαια με την υψηλή ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών, με την οποία ο Μαραθώνιος της Αθήνας περιβάλλει τους δρομείς τα τελευταία χρόνια».

 

 

Όλοι οι δρόμοι της Αθήνας θα γεμίσουν πάλι με κόσμο που θα τρέχει, θα επευφημεί, θα στηρίζει και θα χαίρεται αυτή την μοναδική γιορτή αφιερωμένη στον εμβληματικό Γρηγόρη Λαμπράκη.

Άνθρωποι θα ξεπεράσουν τα όρια της αντοχής τους για να στεφανωθούν με την νίκη. Ο υπερμαραθωνοδρόμος, σπουδαίος Έλληνας αθλητής Γιάννης Κούρος, μας εξηγεί τι χαρακτηρίζει τον υπερδρομέα μεγάλων αποστάσεων, που μπορεί να ισχύει και για τον μαραθωνοδρόμο:

«Η ψυχική ιδιοσυγκρασία συνοδευόμενη από μία φιλοσοφία και στάση «υπέρβασης», να υπερβεί τους φυσικούς περιορισμούς του κορμιού και να καταφέρει να καλύψει συγκεκριμένες αποστάσεις με μία λογική ταχύτητα, που απαιτείται ως κριτήριο, σύμφωνα και με την διάρκεια του αγώνα», αυτό είναι το ζητούμενο».

 

Καλό αγώνα σε όλους τους συμμετέχοντες!

 

Ιφιγένεια Τσαντίλη

Δημοσιογράφος- Επικοινωνιολόγος M.Sc.

www.ifigenia-tsantili.gr

Σχετικά Άρθρα