3 λόγοι (ακόμα ) για να κάνετε πιλάτες!

 
Δεν προσφέρει μόνο ευθύγραμμη, τονωμένη σιλουέτα και δυνατούς κοιλιακούς. Το πιλάτες αναβαθμίζει την υγεία και τη ζωή σας με αρκετούς ακόμα τρόπους. Ας δούμε τρεις που προκύπτουν από νέες μελέτες.
 

  • Για να ενισχύσετε την ευλυγισία και τη μυϊκή δύναμη σας. Με το πιλάτες το σώμα σμιλεύεται, η ένταση φεύγει και η ελαστικότητα επανέρχεται, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η ενιαία εκγύμναση του μυοσκελετικού συστήματος. Σύμφωνα με έρευνα της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Pittsburgh το πιλάτες βελτιώνει την ευκαμψία μας και την ισορροπία της σπονδυλικής μας στήλης. Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι με το πιλάτες μειώνεται δραματικά η μυϊκή κόπωση που παρατηρείται σε άλλα είδη άσκησης.

 

  • Για να τονώσετε τη σεξουαλική ζωή σας! Για πολλές γυναίκες, η άσκηση αποτελεί και σεξουαλική εμπειρία. Σε αυτό έρχεται να συμφωνήσει μία νέα έρευνα του Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, οι ασκήσεις που συνδέονται με την αύξηση της ερωτικής διάθεσης, είναι όσες συμπεριλαμβάνουν κοιλιακούς, βαράκια και spinning στο ασκησιολόγιο. Με το πιλάτες δε, ασκούνται μύες του κορμού που βοηθούν στη σωστή στάση, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζονται οι πυελικοί,  μια ομάδα μυών που υποστηρίζουν την κύστη και τα γεννητικά όργανα και αποτελούν το κλειδί για την ποιότητα του οργασμού.

 

  • Για να «δουλεύει» καλύτερα το μυαλό σας. Ως ενεργειακή άσκηση, το πιλάτες απαιτεί συνεργασία μυαλού και σώματος, προκειμένου να εκτελεστούν σωστά οι ασκήσεις. Η κάθε κίνηση ξεκινάει απ’ το μυαλό με συνειδητή προσπάθεια. Από έρευνα του Πανεπιστήμιου του Illinois προκύπτει ότι άτομα που κάνουν τακτικά πιλάτες, αναπτύσσουν την εγκεφαλική τους λειτουργία πολύ περισσότερο σε σύγκριση με όσους έκαναν απλές αεροβικές ασκήσεις. Άλλωστε, η μέθοδος της άσκησης, βασίζεται στον πλήρη έλεγχο του νου, που στη συνέχεια «διευθύνει» το σώμα.

 

Σχετικά Άρθρα