Διατροφή

Βάλτε στη διατροφή σας το καρπούζι!

July 23, 2017 - 12:15pm

By: editor

0 comments

Το καρπούζι και οι ευεργετικές του ιδιότητες

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και η έντονη εφίδρωση, αυξάνουν τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε υγρά. Η χώρα μας φημίζεται για τα υπέροχα καλοκαιρινά της φρούτα. Αντί λοιπόν να αναζητήσουμε αναψυκτικά με ζάχαρη και χημικά, μπορούμε να ξεδιψάσουμε με νερό ή με φρούτα και κυρίως με καρπούζι, τον βασιλιά των φρούτων του καλοκαιριού. Ποιος δεν αγαπά το καρπούζι, που φέρνει στη μνήμη μας εικόνες από τα παιδικά μας καλοκαίρια, στην παραλία και στη γειτονιά να παίζουμε με μία φέτα καρπούζι στο χέρι.

Το βάρος είναι απλά ένα σύμπτωμα

July 17, 2017 - 8:38am

By: editor

0 comments

Το βάρος είναι απλά ένα σύμπτωμα

Καθημερινά έρχονται άνθρωποι στο γραφείο μου και μου ζητάνε μια δίαιτα για να χάσουν βάρος, με τον ευκολότερο και γρηγορότερο τρόπο.
Νιώθω λοιπόν την ανάγκη να ξεκαθαρίσω πως η σχέση με το φαγητό και την αύξηση ή την απώλεια του βάρους δεν είναι γραμμική.
Η εξίσωση τρώω φαγητά και παχαίνω πολύ απλά δεν ισχύει.
Ας δούμε όμως λίγο τι ισχύει και τι πραγματικά είναι το βάρος.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του φαγόπυρου!

July 6, 2017 - 8:29am

By: editor

0 comments

Το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο σιτάρι» (επιστημονική ονομασία Fagopyrum esculentum) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα, καθώς και σε άλλες ασιατικές χώρες, αποτελώντας βασικό συστατικό για τα noodles. Λέγεται ότι οι πρώτοι που το χρησιμοποίησαν ήταν οι μοναχοί στο Θιβέτ, που έφτιαξαν ζυμαρικά από το αλεύρι του, ενώ μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα αποτελούσε ένα από τα βασικότερα συστατικά της διατροφής στη Βρετανία, τη Νορμανδία, τη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη. Παρά την ονομασία, το φαγόπυρο δεν έχει σχέση με το σιτάρι, δεδομένου ότι δεν είναι χόρτο.

Κινόα / Quinoa

May 25, 2017 - 12:28pm

By: editor

0 comments

Η Χρυσή τροφή, ο σπόρος της Γης όπως την αποκαλούν οι λαοί της Λατινικής Αμερικής, επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο με την ανάπτυξη των βιολογικών προϊόντων.

 

Μοιάζει με δημητριακό, αλλά δεν κατηγοριοποιείται σε αυτά ( για βιομηχανικούς λόγους). Πρόκειται για τον μικροσκοπικό αποξηραμένο καρπό του φυτού της Κινόα ο οποίος έχει περισσότερες πρωτεΐνες και από το σιτάρι, Ω3 λιπαρά, κάλιο, σίδηρο, αμινοξέα και πληθώρα άλλων ευεργετικών χαρακτηριστικών.

 

Αυγά, σου καθαριζουν;

May 23, 2017 - 2:45pm

By: editor

0 comments

Ίσως δε το ακούτε συχνά, αλλά τα αυγά πραγματικά αξίζει να καλούνται «υπερτροφές».
Οι διατροφολόγοι λένε ότι τα αυγά είναι απίστευτα θρεπτικά και ωφέλιμα.
 

Διατροφικά λάθη που επηρεάζουν την αθλητική απόδοσή

May 8, 2017 - 11:48am

By: editor

0 comments

Πολλές φορές αναρωτιέστε γιατί ενώ έχετε κοιμηθεί αρκετά ή νιώθετε ξεκούραστοι με το που αρχίσετε να γυμνάζεστε αισθάνεστε "πτώμα".

 

Τι μπορείτε να κάνετε:

 

Τροφές που "ευνοούν" την κατάθλιψη

May 5, 2017 - 11:00am

By: editor

0 comments

Τα άτομα που τρώνε πάρα πολλά πρόχειρα φαγητά, όπως επεξεργασμένα κρεατικά και ροφήματα με ζάχαρη, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη, σύμφωνα με μία πολυετή μελέτη.

 

Αντιθέτως, όσοι τρέφονται υγιεινά, καταναλώνοντας καθημερινά άφθονα φρούτα και λαχανικά, φαίνεται ότι είναι προστατευμένοι.

 

Επιπλέον, η απώλεια των περιττών κιλών με τη βελτίωση της διατροφής και της συστηματικής γυμναστικής μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου.

 

Σπιτική σοκολάτα υγείας

March 22, 2017 - 2:30pm

By: editor

0 comments

Υλικά:
λάδι καρύδας
150 γρ. κακάο
4 κουβερτούρες υγείας (250γρ η μία)
αποξηραμένα φρούτα: κράνμπερι, γκότζι μπέρι, σύκα, σταφίδες
ξηροί καρποί: αμύγδαλα, καρύδια, κουκουνάρι
Παραγωγή:
Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα και μέσα βάζετε ένα μπεν μαρί ή ένα μεταλλικό μπωλ. Μέσα στο μπωλ λιώνετε τις 4 κουβερτούρες.
Εαν δεν έχετε μπεν μαρί ή μεταλλικό μπώλ τότε λιώνετε τις κουβερτούρες (ψιλοκομμένες) απευθείας σε ένα βαθύ τηγάνι.

Γάλα Αμυγδάλου το θεραπευτικό

March 2, 2017 - 9:24pm

By: editor

0 comments

Το θέμα που θα μας αποσχολήσει είναι τα θρεπτικά αλλά και θεραπευτικά συστατικά & ιδιότητες του αμυγδαλόγαλου. 

Νηστεία του Πάσχα

February 28, 2017 - 12:41pm

By: editor

0 comments

H σαρανταήμερη νηστεία πριν από το Πάσχα είναι ένας τρόπος για την κάθαρση του σώματος και της ψυχής και την ενδυνάμωση της θέλησης. Η σαρακοστιανή νηστεία είναι η αποχή από συγκεκριμένες τροφές, με σκοπό τη σωματική αλλά και πνευματική άσκηση του ατόμου.

 

Σαρακοστιανή Νηστεία

February 23, 2017 - 11:26am

By: editor

0 comments

Η σαρακοστιανή νηστεία είναι η αποχή από συγκεκριμένες τροφές, με σκοπό τη σωματική αλλά και πνευματική άσκηση του ατόμου. H σαρανταήμερη νηστεία πριν από το Πάσχα, δεν είναι αυτοσκοπός ούτε βεβαίως μέσο για να χάσουμε κιλά, αλλά είναι ένας τρόπος για την κάθαρση του σώματος και της ψυχής και την ενδυνάμωση της θέλησης. 

 

Super Spice

February 21, 2017 - 11:26am

By: editor

0 comments

Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά της ινδικής κουζίνας. Προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία, είναι ένας φυσικός αντισηπτικός παράγοντας και έχει θεραπευτική αξία.
Παρακάτω αναφέρονται κάποια από τα οφέλη του κουρκουμά στην υγεία μας:

  1. Προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου

Ο κουρκουμάς βοηθά στην πρόληψη της θανατηφόρου νόσου, του καρκίνου και λευχαιμίας παιδικής ηλικίας με τη βοήθεια του κύριου συστατικού της, της κουρκουμίνη.

Ευεργετικός Χυμός

February 19, 2017 - 9:20pm

By: editor

0 comments

Ο χυμός ροδιού βγαίνει από το στύψιμο φρέσκων ροδιών. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ροδιών που κάνουν για χυμό. Ο ιδανικός χυμός γίνεται στύβοντας το ρόδι μαζί με τα κουκούτσια και την ψίχα, διατηρώντας έτσι όλα τα θρεπτικά συστατικά του ροδιού.

 

Το ρόδι, σημαντικότατος και πασίγνωστος καρπός από την αρχαιότητα για τις εκπληκτικές ιατρικές ιδιότητες που διαθέτει, έρχεται σήμερα διαμέσου της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης να επιβεβαιώσει και να συνηγορήσει με τους αρχαίους έλληνες ιατρούς που το θεωρούσαν φρούτο θαυματουργό.

 

Οι τρεις "κλεψιές" του αδυνατίσματος

February 16, 2017 - 9:26am

By: editor

0 comments

 
Η σημασία του πρωινού γεύματος έχει αποκτήσει δημοσιότητα και οι περισσότεροι πλέον γνωρίζουμε πόσο αξιοσημείωτο είναι να ξεκινάει η ημερήσια διατροφή δυναμικά. Όσοι ενδιαφέρονται να αυξήσουν τον μεταβολικό τους ρυθμό και να  πολλαπλασιάσουν την ικανότητα λιπο-διάλυσης του οργανισμού τους, μπορούν να επιλέξουν ποιά από τις τρείς «συνταγές επιτυχίας» τους ταιριάζει καλύτερα.
 

Τί είναι η χλωρέλλα;

February 15, 2017 - 8:51am

By: editor

0 comments

 

Η χλωροφύλλη είναι στην κυριολεξία το «αίμα» σε όλα τα πράσινα φυτά που του επιτρέπει να μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ενέργεια, μέσω της φωτοσύνθεσης. Η υψηλότερη πηγή χλωροφύλλης στον κόσμο είναι η Chlorella. Όταν καταναλώνουμε τη Chlorella, στην ουσία λαμβάνουμε μια τεράστια δόση από το ευεργετικό «αίμα των φυτών» την χλωροφύλλη.

 

Η θεραπευτική διάσταση της τροφής

February 5, 2017 - 7:38pm

By: editor

0 comments

Η διατροφή ήταν κάποτε αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής, Κινέζικης και Ινδικής Ιατρικής. Η πρόσληψη τροφής είναι η κύρια πράξη μέσα από την οποία διατηρείται εν ζωή ο οργανισμός. Όταν λειτουργεί σωστά, μεταβολίζεται η τροφή σε ζωτική ενέργεια. Επιστημονικά αποδεδειγμένα πλέον, χρειάζεται ορισμένο συνδυασμό στοιχείων έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά. Από το πιάτο κρίνεται η σωματική μας κατάσταση, η διανοητική μας ευελιξία και η ψυχική μας δύναμη και ισορροπία.
 

Pages

Facebook